www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Enkele fietspaden in Drents-Friese Wold gestremd wegens de vele regen.

2 februari 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

De vele regen van de afgelopen weken heeft ook het Drents-Friese Wold niet gespaard. Recreatieroutes of gedeelten daarvan kunnen daardoor slecht tot onbegaanbaar zijn. Twee fietspaden zijn gestremd. Voor de natuur is de regen meer dan welkom!

Gestremd

Het gaat om het fietspad traject canadaweg – Zorgvlied. Tussen de fietsknooppunten 86 en 87. En het fietspad langs de Albertaplas en het Snoekven tussen het knooppunt 53 en Geeuwenbrug. Bordjes zijn geplaatst om de fietsers te informeren. Trajecten van Atb-, ruiter- en wandelroutes zijn ook zeer nat en kunnen daardoor ook gestremd zijn. Dit geldt met name in de gebieden waar werkzaamheden zijn geweest de laatste maanden. Hoe lang deze situatie duurt is helemaal afhankelijk van het weer en daarover kunnen we dus nu niets zeggen. Uiteraard bent u meer dan welkom in het kletsnatte Drents-Friese Wold om van de natuur te genieten. We houden u op de hoogte van de omstandigheden.

Voor de natuur is de vele regen een zegen. Het Drents-Friese Wold is van nature een nat gebied met de daarbij horende zeldzame planten en dieren. Door ontwatering in het verleden en ook nu nog is het natuurgebied te droog. Het Wold is ook belangrijk als waterbergingsgebied zodat lager gelegen gebieden droog blijven. Met de verwachting dat er meer regen gaat vallen in de toekomst door de opwarming van de aarde, is dat wel een prettig idee!

Boswachter Corné Joziasse

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog