www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Gebruikersgroepen steken handen uit de mouwen in Drents-Friese Wold

28 maart 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Het voorjaar is begonnen. Veel mensen staan te trappelen om naar buiten te gaan, de natuur in. Het Drents-Friese Wold is erg geliefd om haar prachtige natuur en daar willen wandelaars, fietsers, atb'ers en ruiters graag van genieten. Vandaar de vele paden maar dat vraagt natuurlijk ook om onderhoud. Gelukkig doen we dat samen met enthousiaste leden van gebruikersgroepen en vaste vrijwilligers.

Uitgebreid netwerk van recreatiepaden

Het Drents-Friese Wold heeft een uitgebreid netwerk aan wandel- fiets- ruiter en atb paden. Zo is het mogelijk om op verschillende manieren de mooiste plekjes van het Nationaal Park te ontdekken. En kunnen onze bezoekers van dit prachtige natuurgebied genieten. Iedere tak van sport heeft zijn eigen pad zodat ruiters en atb’ers elkaar niet tegen komen op smalle paadjes. Het zelfde geldt uiteraard voor atb’ers en wandelaars. Zo hebben we dit onderling hier met elkaar afgesproken. En dat werkt! Eenmaal aangelegd vragen deze routes natuurlijk ook om onderhoud. De fietspaden zijn een behoorlijke kostenpost en slurpen het grootste gedeelte op van het beschikbare geld. En dan hebben we het nog niet gehad over de atb-, ruiterroutes en de vele bankjes en picknick tafels.

Meepraten en handen uit de mouwen

Gelukkig kunnen we met de vele vrijwilligers uit de atb- en ruiter gebruikersgroepen veel werk verzetten om zodoende de paden in goede conditie te houden. We hebben een groep voor de atb- en één voor de ruiterpaden. De gebruikersgroepen komen minimaal één keer per jaar bij elkaar om het beheer en onderhoud van deze paden te bespreken. Om vervolgens de handen uit de mouwen te steken samen met onze vaste vrijwilligers. Zonder deze gebruikersgroepen en vrijwilligers zouden er minder paden liggen.

 

We zijn klaar voor het seizoen

Fijn dat er dan ook zo veel enthousiaste mensen zijn die een handje uit de mouwen willen steken en willen meepraten over het gebruik van de recreatiepaden in het Nationale Park Drents-Friese Wold. Inmiddels zijn we een aantal dagen buiten bezig geweest en met een goede voorbereiding van onze boswachter Liesbeth Koel is er veel werk gedaan. Paden gesnoeid, bordjes geplaatst en vervangen en zijn de ergste kuilen gedicht. Klaar voor het zomerseizoen. Bijna, nog niet alles is klaar zoals enkele houtafvoerpaden die nu nog te nat zijn om op te knappen. Maar dat zal niet lang meer duren of die liggen er ook weer strak bij.

Gezellige boel

Dat zo’n klusdag met elkaar ook gezellig kan zijn laten de foto’s wel zien. Met de eigengemaakte soep van kokkie Jaap bij de lunch is het echt een klein feestje en heb je ook eens over wat anders kunnen praten met elkaar. Kortom: gezellig en je leert elkaar op een andere manier kennen. Voor herhaling vatbaar dus!

Met dank aan de vele handjes van de leden van de gebruikersgroepen en vrijwilligers. Zo doen we dat in het Drents-Friese Wold. Een heel fijn voorjaar gewenst! En ook zin om de handen uit de mouwen te steken? Stuur me dan een mailtje.

Boswachter Corné Joziasse

 

Nationaal Park Drents-Friese Wold.  Ruimte voor wildere natuur

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog