www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Beleefweek Drents-Friese Grensstreek

31 augustus 2021 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold
Beleefdag 2021

Van 2 tot 5 september staat de Drents-Friese Grensstreek even helemaal in de schijnwerpers. Dan staat voor de eerste keer de Beleefweek op het programma. Een week vol met interessante en verrassende activiteiten om het gebied op een speciale manier te ervaren. Dus niet alleen het Drents-Friese Wold, maar ook het Dwingelderveld en het Holtingerveld kunnen ontdekt worden. Maar let op: de Beleefweek is nu al erg populair. Meld u dus vandaag nog aan!

De Drents-Friese Grensstreek herbergt een groot aantal natuurgebieden, prachtige dorpen, landgoederen en landerijen. De streek vormt een gaaf voorbeeld van een Drents esdorpenlandschap dat rijk is aan cultuurhistorische waarden. Je kunt nog steeds ervaren hoe het gebied is ontstaan in haar lange bewoonde geschiedenis. Waar je in het Dwingelderveld kan wegdwalen op de grote, stille natte heide met de schaapsherders aan de horizon. Waar je het oerlandschap kunt ontdekken dat gekneed is door stuwend ijs, hunebedbouwers en de Tweede Wereldoorlog. En natuurlijk het Drents-Friese Wold, waar unieke wildernisbelevingen te ontdekken zijn en waar de grote variatie aan verschillende landschapstypes zich aan je voorstellen.

Programma van de Beleefweek

Ook het tussenliggende landschap, met onder andere het net tot Unesco uitgeroepen werelderfgoed Koloniën van Weldadigheid, verdient het om ontdekt en beleefd te worden. Dat kunt u bijvoorbeeld doen met een fietstocht. Om al dat moois te ontdekken is de Beleefweek bedacht. Zo kunt u het landschap optimaal ervaren, met een uitgebreid en divers programma.

2 september

 • Veldsymposium
 • Dieren in de wildernis
 • Struinen met een gids

3 september

 • Dieren in de wildernis
 • Rolstoelexcursie
 • OERRR Wildwandeling voor kinderen
 • Het Landschap vertelt

4 september

 • Schapen en de heide
 • Het landschap in beeld
 • Sporen uit de Tweede Wereldoorlog
 • Natuuravontuur met de boswachter
 • Stiltewandeling
 • Reeënwandeling

5 september

 • Struinen met een gids
 • Daar pluk je de vruchten van
 • Wandeling met de boswachter
 • Wildplukken in de natuur

Wees er snel bij!

Wilt u meedoen, dan moet u zich aanmelden. Het diverse programma van de Beleefweek spreekt veel mensen aan. Geen wonder dat er al veel aanmeldingen zijn voor de Beleefweek. U kunt zich aanmelden op de website van het regionaal landschap.

In de Beleefweek ga ik zelf op pad met leerlingen van basisscholen uit de omgeving. Ik zie ernaar uit om de kinderen de natuur in hun achtertuin te laten ontdekken. Daarnaast ga ik op donderdagavond met deelnemers mee op een struintocht. En op zaterdag kunt u met mij mee met het natuuravontuur.

Samenwerking

De Beleefweek is een initiatief van het IVN en een prettige samenwerking met de partners in de Drents-Friese Grensstreek: Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Het Drentse Landschap, IVN Westerveld en de provincie Drenthe. Ik hoop ook u te mogen begroeten!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog