www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Kids-Herfstdag = Knutselen, beleven en spelen tot je groen ziet

15 oktober 2013 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Ook dit jaar trapt Staatsbosbeheer speciaal voor kinderen de herfstvakantie af. Op zondag 20 oktober, van 13.00 tot 16.00 uur staat het binnenplein op Stadslandgoed de Kemphaan in het teken van de herfst. Speciaal voor kinderen organiseert Staatsbosbeheer de Kids-Herfstdag. Kom naar buiten en maak de mooiste herfstcreaties.

In de herfst verkleurt het bos prachtig en schieten er tientallen soorten paddenstoelen de grond uit. Om hier van te kunnen genieten moet je alleen wel naar buiten. Staatsbosbeheer organiseert speciaal voor kinderen de Kids-Herfstdag om lekker naar buiten te gaan. Tijdens deze middag zijn er tal van activiteiten te doen die te maken hebben met de herfst.

KD_7723 kopie

Activiteiten
Als het herfst is kan je in de natuur veel zien en beleven. Tijdens de Kids-Herfstdag kunnen de kinderen volop knutselen met natuurproducten en spelletjes doen. Voor jonge speurneuzen is er een paddenstoelenexcursie door het Speelbos. Help de boswachter met zoeken naar de paddenstoelen die nu volop te vinden zijn in het bos. Maar je kunt natuurlijk ook een lepel branden onder begeleiding van de jongens van polder bushcraft. Heb je trek gekregen pof dan een appeltje boven het vuur. Even iets anders dan knutselen en het speuren? Ga dan lekker spelen in het Zuiderzeespeelbos.

KD_7957 kopie

Mee doen, koop dan voor € 5,- een speciale Kids-Herfstdag strippenkaart en je hebt toegang tot alle activiteiten en je krijgt ook nog eten en drinken van restaurant Dubbel-Op.
Als je ouders het leuk vinden mogen ze natuurlijk ook mee!

Informatie
Kijk voor meer over de kids-Herfstdag op www.facebook.com/staatsbosbeheeralmere of bel 036 538 44 16 (tussen 10.00 en 14.00 uur)

Routebeschrijving
Met de fiets de borden volgen naar knooppunt 85 of 88. Bij knooppunt 85 passeer je de fietstunnel. Bij knooppunt 88 het Kemphaanpad volgen. Met de auto neemt u op de A6 afrit 5 richting Zeewolde/Utrecht, eerste afslag links. Neem op de A27 afrit 36 richting Almere, na het tankstation 2e afslag rechts. Parkeren is gratis.

Thijmen van Heerde
Boswachter Almere

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog