www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Speuren naar dodemansvingers en judasoren

15 oktober 2013 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

In de herfstvakantie organiseert Staatsbosbeheer vier paddenstoelenexcursies voor jong en oud door de Almeerderhout. De boswachter neemt deelnemers mee op een rondreis dwars door het bos. Daar groeien juist in deze tijd de mooiste paddenstoelen met de meest onheilspellende namen. Namen als dodemansvingers, judasoor, elfenbankje, kale inktzwam en gele trilzwam. De excursie start vanuit het infopunt op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere.

houtknotszwam 2

Herfstvruchten
De herfst in een prachtig seizoen om naar buiten te gaan en van de natuur te genieten. Naast de verscheidenheid aan paddenstoelen dragen veel bomen en struiken nu vrucht. Bladeren verkleuren en het bos ondergaat hierdoor een ware metamorfose. De boswachter is van mening dat je dit niet ongemerkt voorbij kan laten gaan. Wandel daarom mee en krijg antwoorden op vragen zoals; wat is een paddenstoel eigenlijk, wat is het nut van een paddenstoel en waarom groeit deze paddenstoel juist op deze boom.

IMAG0468

Informatie
De excursie start vanuit het infopunt op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Kosten bedragen € 5,- voor volwassenen en € 3,- voor kinderen t/m 12 jaar. De excursies duren ongeveer 1,5 uur en vinden plaats op dinsdag 22 oktober om 10.30 uur en 13.30 uur en donderdag 24 oktober om 10.30 uur en 13.30 uur.

Aanmelden (verplicht) voor de excursie kan bij boswachter Thijmen van Heerde op 036 5384416 of 06 50 27 87 00 of per e-mail t.heerde@staatsbosbeheer.nl

Thijmen van Heerde
boswachter Almere

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog