www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

met je kabouters naar de kabouters

30 april 2015 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Geloof het of niet, maar in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer hebben boswachters sporen gevonden van kabouters. Tijdens de landelijke Kabouterweek, van 2 tot en met 10 mei, krijg je de kans om met je (klein)kinderen midden in de natuur te speuren naar die kaboutersporen. Dat is niet alleen erg leuk, maar nog leerzaam ook! Voor een voorproefje van de Kabouterweek kijk je op www.kabouterweek.nl.

kabouterweek-logo-hr-listing

Wat is het kabouterpad
Dat is het leukste en leerzaamste pad van Nederland, voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Voordat de kleintjes er op speurtocht gaan, veranderen ze zelf in echte kabouters met een puntmuts, rode wangen en een knapzak. Zo zoeken je kinderen naar kaboutersporen en (alleen tijdens de Kabouterweek) naar de Kabouterschat! Aan het einde van het Kabouterpad, als beloning voor hun speurwerk, mogen de kinderen hun puntmuts houden. Daarnaast krijgen ze als aandenken een mooi speldje.

kabouterpad-meisje-listing

Uitsluitend in de Kabouterweek
In de Kabouterweek is de speurtocht nog wat spannender dan buiten deze week, omdat er schatten zijn verstopt langs de kabouterpaden. Wat erin zit is een geheim, maar één ding is zeker: het is een toepasselijke verrassing. Om mee te doen aan deze speurtocht hoef je trouwens niet ver te reizen. Staatsbosbeheer heeft namelijk op 13 locaties in Nederland een kabouterpad aangelegd.

Buitencentrum Almeerderhout
Ook in Almere is een spannend kabouterpad direct gelegen naast Buitencentrum Almeerderhout. Kruip samen met je kind(eren) in de wereld van de kabouters die een prachtig leven leiden in het bos. Tijdens de kabouterweek staan er iedere dag om 11:00 uur en om 14:30 vrijwilligers klaar om met de kinderen het kabouterpad te lopen zodat de (groot)ouders kunnen genieten van iets lekkers in het bosrestaurant of van de omgeving.
Heb je na de wandeling trek gekregen kom dan naar bosrestaurant Buitengewoon lekker en bestel een heerlijk kaboutermenu.

IMG_0908

Win een weekendverblijf!
Ook voor jou is er tijdens de Kabouterweek een leuke verrassing: je maakt kans op het winnen van een weekendverblijf voor vier personen in een vakantiewoning van Staatsbosbeheer, midden in de natuur. Bij de bezoekerscentra of infobalie van de deelnemende natuurgebieden kan iedereen zich aanmelden voor deze winactie. Wil je zeker zijn van een plek, boek dan via www.kabouterweek.nl.

Thijmen van Heerde
Boswachter Almere

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog