www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Werk in bosreservaat aan Houtribweg

28 september 2015 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Flevoland

Je zou er achteloos aan voorbij rijden: het bosreservaat in de strook bos langs de Houtribweg bij de jachthaven. Het reservaat lijdt daar een verborgen bestaan. Er worden normaal geen werkzaamheden uitgevoerd om zo goed mogelijk te kunnen volgen hoe het bos zich zonder het ingrijpen van de mens ontwikkelt. Toch wordt er aanstaande woensdag of donderdag een uitzondering gemaakt voor ieders veiligheid. Een aantal bomen langs de rand van het gebied hangt gevaarlijk over de provinciale weg en we willen natuurlijk geen ongelukken en obstakels op de weg. Daarom worden ze verwijderd. In samenwerking met de provincie hebben we hier al vaker aan gewerkt.

2015_09_25_13_51_13_OGIS_versie_58a_Internet_Explorer

Het bosreservaat ligt in de twee vierkante bospercelen linksboven het woord Houtribweg op de foto. Het maakt deel uit van een landelijk netwerk van 60 bosreservaten. Deze liggen allen op bosgroeiplaatsen die kenmerkend zijn voor de verscheidenheid in de bodem van Nederland. In Flevoland liggen 4 bosreservaten.    Klik hier voor meer informatie over het Nederlandse bosreservatenprogramma.

Boswachter Vahid Disdarevic

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog