www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Runderen grazen langs Strandgaperbeek

24 augustus 2016 Vahid Dizdarevic in Flevoland

Deze zomer hebben Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer hun gebieden rondom de Strandgaperbeek in de Kievitslanden bij het Harderbos verbonden. De runderen van biologische boer Twisk uit Biddinghuizen kunnen nu in een groter gebied grazen wat voor meer variatie in het terrein zorgt.

Natuurlijke maaimachines
Twisk: ”de Gasconne koeien zijn echte natuurbeheerders. Zij zorgen ervoor dat het gebied open blijft. Door hun manier van grazen brengen ze veel meer variatie aan dan bijvoorbeeld maaimachines dat kunnen”. “Variatie in begrazing zorgt voor meer verschillende bloemen. Bloeiende bloemen trekken op hun beurt veel insecten en insectenetende vogels aan”. De runderen zijn dus een mooie vorm van natuurlijk begrazing.

Samenwerking
Staatsbosbeheer/ Natuurmonumenten: “Het project is resultaat van goede samenwerking. Plant – en diersoorten zijn voor hun voortbestaan afhankelijk van robuuste en goed verbonden natuurgebieden. Hier ligt een mooi voorbeeld!”

Boswachter Vahid Dizdarevic

reageren

geef een reactie

  • ana Paula van Son
    9 juli 2018 om 15:57

    Goedenmiddag ik had graag u persoonlijk even willen spreken met een vraag over bebouwing vakantiehuisjes uilenweg lelystad.
    Groet Ana Paula

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog