www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Succesvol verlopen paardencross Oenkerk

19 augustus 2013 Henk-jan in Fryslân

Eind juli vond voor het derde achtereenvolgende jaar de SGW cross in Oenkerk plaats. En met succes. Honderden paardenliefhebbers uit heel Nederland kwamen speciaal voor dit evenement naar het noorden van Friesland en genoten van het weer, de paarden en de mooie natuur.

In het bosgebied van Grikelân en Turkije (Fryske Gea) werd een gevarieerd parcours uitgezet waarbij ruiters en amazones een dressuurproef en een springparcours moesten afleggen. Bijzonder aan het twee kilometer lange parcours waren de 20 handgebouwde hindernissen van natuurlijke materialen. Zo werd er gesprongen over boomstammen, landhekken, strobalen en moest men dwars door een waterhindernis. Spectaculair onderdeel was de crosswedstrijd door de Rhododendronvallei.

Deelnemers sprongen met hun paard over handgebouwde, natuurlijke hindernissen. (Foto: Ronny Bourgonje)
Deelnemers sprongen met hun paard over handgebouwde, natuurlijke hindernissen. (Foto: Ronny Bourgonje)

Boswachter Jeffrey Huizenga kijkt tevreden terug op het evenement, met name de samenwerking met de verschillende partijen. ‘Met de collega’s van It Fryske Gea is een aantrekkelijk parcours uitgezet en vooral de goede communicatie met de organisatoren van het evenement verdient een pluim. Dit evenement bewijst dat natuur en recreatieve activiteiten prima samengaan’, aldus Jeffrey.

Een van de deelnemers aan de cross maakte een filmimpressie van het evenement. Kijk hiervoor op: http://www.youtube.com/watch?v=AF13UF8SJgM

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog