www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Hoe donker kan het zijn in het Koepelbos?!

17 oktober 2013 Boswachter Denny Kroeze in Fryslân

Wist je dat doordat Nederland één van de dichtst bevolkte landen ter wereld is, dat het ook één van de meest lichtvervuilende landen ter wereld is?

Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 26 oktober vragen we aandacht voor de lichtvervuiling in Nederland. Staatsbosbeheer doet hier samen met restaurant ’t Koepelbos in Olderberkoop aan mee door gezamelijk een wandeling in het donker te houden.

Nacht van de NachtOm 19 uur wordt er gestart met een kop koffie of thee bij restaurant ’t Koepelbos (Stellingenweg 1, Oldeberkoop) waarna we om 19:30 uur beginnen met een wandeling in het donker. Boswachter Herman van der Meulen en ikzelf zullen u rondleiden door het Koepelbos en de Barten. We zullen lichtvervuiling zien, maar ook hopelijk pikkedonker. En dit alles zonder een zaklamp! Hoe reageren dieren op licht? Welke dieren leven er in de nacht? Op deze vragen komen antwoorden op zaterdag 26 oktober.

Na afloop van de wandeling staat er in het restaurant ’t Koepelbos een drankje voor u klaar om de avond gezellig af te sluiten. Dit alles voor € 6,50. opgave via d.kroeze@staatsbosbeheer.nl of tel. 06-22929553

Zien we u ook deze avond?

Boswachter Denny Kroeze

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog