www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Uit het dagboek van de boswachter

17 juni 2015 Henk-jan in Fryslân

Jubbega – Het is zaterdag 30 mei en ik word deze morgen om 6:30 uur gewekt door een stevige plensbui. Ik denk: ‘nee hè! Waarom nu?’ Wij hebben vandaag de jaarlijkse vrijwilligersdag Zuidoost Friesland en gaan met 35 mensen op excursie naar het mooie Anloo. Het dorpje ligt in het Nationaal Park de Drentsche Aa en heeft een mooi, afwisselend oud landschap waarin nog veel sporen uit het verleden te vinden zijn. Een prachtige omgeving voor een excursie op de fiets!

Het weerbericht van Piet Paulusma belooft niet veel goeds: stevige buien en veel wind. Bij aankomst lijkt het alsof Pluvius zijn heil elders heeft gezocht. Een flets zonnetje schijnt met een stevig briesje en dat komt zo slecht nog niet uit. Vervolgens de ontvangst, kennismaken, koffie met iets lekkers erbij, informatieschuur Staatsbosbeheer bezoeken en rond half elf met z’n allen op de fiets. Pluvius is inderdaad vertrokken! Maar ja, wat moet je als boswachter uit Fryslân de vrijwilligers nu vertellen over de Drentse beekdalen en het Balloërveld? Collega Kees van Son, boswachter in dit gebied, vertelt een mooi verhaal over dit prachtige landschap.

Friezen in Drenthe

Na de fietstocht is het tijd voor een goede lunch, verzorgd door Monique Assink en Nelleke Hertzinger van theeschenkerij Anloo. Daarna kregen de vrijwilligers uitleg over tankgrachten, middeleeuwse karrensporen, geologie, hydrologie, cultuur en natuur. Het was in één woord geweldig! Kees, nogmaals namens de hele vrijwilligersgroep: bedankt!

Wilt u ook nuttig werk doen in de natuur en vrijwilliger worden? Meld u aan bij Staatsbosbeheer Jubbega via onze contactpagina. Als u met een groep ook het prachtige gebied van de Drentsche Aa gaat verkennen, neem dan contact op met boswachter Kees van Son (tel 06-51576829).

Boswachter en vrijwilligerscoördinator Herman van der Meulen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog