www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Drie plekken in ’t Koepelbos die je gezien moet hebben

26 juni 2015 Boswachter Henk-Jan van der Veen in Fryslân

OLDEBERKOOP – Op 29 mei jl. opende Commissaris van de Koning Jorritsma het Koepelbos op feestelijke wijze. Het was de kroon op het werk voor de vele dorpsbewoners en vrijwilligers, die samen met Staatsbosbeheer veel werk hebben verricht in het bos. De vele uren arbeid heeft mooie resultaten opgeleverd. Een rondje Koepelbos is dan ook een aanrader de komende weken en we geven u alvast 3 bezoektips.

Bloemenweide
Een kleurrijk hoogtepunt op dit moment is de bloemenweide achter het restaurant. Tijdens de opening zaten veel margrieten en veel andere planten nog in de knop, maar op dit moment kleurt de weide wit-geel van de margrieten, witte klaver en streepzaad. Op bloemen vliegen veel insekten, waaronder bijen, hommels en vlinders die ook van dichtbij goed te bekijken zijn.

In de bloemenweide staat margriet massaal in bloei
In de bloemenweide staat margriet massaal in bloei

Tip: op internet zijn diverse zoekkaarten te vinden over vlinders, hommels en bijen. Leuk om samen met kinderen deze dieren te zoeken en op naam te brengen.

Het eiland
Wie van sfeer houdt, kan terecht op het eiland pal achter de bloemenweide. Met zonnig en windstil weer spiegelen de bomen prachtig in het wateroppervlak en kun je hier prachtige foto’s maken. CvdK Jorritsma onthulde op deze plek een paneel met daarop de afbeelding van het zeven meter hoog kunstwerk dat straks een culturele blikvanger gaat vormen.

Uitzicht vanaf het eiland op de vijverpartijen
Uitzicht vanaf het eiland op de vijverpartijen

Natuurspeelplaats
Met de zomer in het vooruitzicht is de nieuwe natuurspeelplaats in het Koepelbos een heerlijke plek om met water, zand en modder te spelen. Met de pomp kunen kinderen water door de houten liggers laten stromen, die uitmonden in de vijver. Vies worden in het speelbos is een must!

Boswachter Henk-Jan van der Veen

Natuurspeelplaats
Natuurspeelplaats
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog