www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Geslaagde Koningsspelen Nannewiid

29 april 2015 Henk-jan in Fryslân

OUDEHASKE – Afgelopen vrijdag waren ruim 140 kinderen te gast op de Koningsspelen bij het Buitenlokaal ”Bliid op ’t Wiid” aan ’t Nannewiid. Staatsbosbeheer organiseerde samen met vrijwilligersorganisatie MIKS in de gemeente De Friese Meren en CIOS-studenten deze speciale dag en hadden een uitdagend outdoorparcours uitgezet. Kinderen konden meedoen aan diverse activiteiten. Populaire bezigheid was het hutten bouwen, maar ook polsstokspringen en ‘slootje-over’ behoorden tot de gewilde onderdelen. Bij deze laatste activiteit was een touw over de sloot gespannen, waarbij kinderen hun durf en doorzettingsvermogen konden laten zien.

Kinderen vermaakten zich prima tijdens de Koningsspelen
Kinderen vermaakten zich prima tijdens de Koningsspelen

Het was een mooie dag voor iedereen. Voor de 1e jaars studenten van het CIOS was de dag een uitstekende gelegenheid om ervaring op te doen in het kader van hun opleiding Sport en Beweging. Voor de kinderen is deze dag de kans om lekker buiten te zijn en uitdagende dingen te ondernemen. En wij bij Staatsbosbeheer blikken tevreden terug en kijken alvast uit naar de Koningsspelen van volgend jaar.

Boswachter Marjon Kommer

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog