www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

In het spoor van de otter

12 juni 2015 Boswachter Roel Vriesema in Fryslân

educatie1 Tientallen kinderen uit Weststellingwerf trokken dezer dagen natuurgebied de Rottige Meente in, de otter achterna. Ze dobberen op een vlot in een petgat. Met grote buiskijkers turen ze onder water, om zelf te zien welke organismen een zwemmende otter in het donkere water zoal tegenkomt. Het zicht blijkt nihil. ,,De vissen zitten laag omdat het vandaag een koude dag is.’’ Aldus de boswachte. Met een schepnet wordt een merkwaardig schepseltje uit het water gevist. ,,Een keverlarve? Cool.”  en de vrijwilligers van het IVN afdeling Heerenveen, leren de kinderen bewegen als een otter, laten ze langs zompige velden een pregnante vislucht volgen en leggen uit hoe het rappe waterzoogdier in zijn hol aan schone lucht komt. Maar waarom zien we de otter niet? Omdat ze in de nacht actief is. Gelukkig zien de kinderen een opgezet exemplaar.

De verlokkingen van spelcomputers en tekenfilmzenders werken de kennis van kinderen over de natuur in hun omgeving niet in de hand. Aan Staatsbosbeheer hier de taak om, samen met de vereniging voor natuureducatie IVN, de basisschooljeugd van Weststellingwerf bij te spijkeren

Meer informatie bij boswachter Roel Vriesema  tel 06-51046388

educatie 2

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog