www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Nieuwe sfeervolle ruimte in Natuur Schuur Gaasterland

10 december 2015 Henk-jan in Fryslân

Oudemirdum – Nee, onderstaande foto is niet genomen in een Grand Cafe in hartje Groningen of Leeuwarden. Dit is de nieuwe ruimte in de Natuur Schuur Gaasterland. Een deel van het pand heeft de afgelopen weken een metamorfose ondergaan. Wat een maand geleden nog een werkruimte was met werkbank, gereedschap en kasten, is omgetoverd tot een gezellige ruimte waar bezoekers kunnen zitten en eventueel een kopje koffie of thee kunnen drinken. De werkzaamheden zijn nog in volle gang, maar we willen u alvast kennis laten maken met deze sfeervolle aanwinst.

De nieuwe sfeervolle ruimte in de Natuur Schuur Gaasterland
De nieuwe sfeervolle ruimte in de Natuur Schuur Gaasterland

Wandelen en genieten
Het idee speelde al langere tijd bij boswachter Karin Blanksma. ‘Het centrum biedt informatie over onze natuurterreinen en we verkopen verschillende natuurboeken en gadgets. Daarnaast organiseren we diverse activiteiten voor ouders en kinderen, zoals het Kabouterpad en de Natuurbingo. Het informatiecentrum vervult een belangrijke rol voor de bezoekers van onze terreinen en we willen hen dan ook iets extra’s bieden. Met de winter op komst is onze nieuwe ruimte een heerlijke plek om na te genieten van een wandeling in bos Elfbergen’.

Nagenieten van een boswandeling met koffie of thee.
Nagenieten van een boswandeling met koffie of thee.

Wie de nieuwe ruimte binnenstapt kan als het ware niet om de gezelligheid heen. De verlichting en originele houten wanden geven de ruimte sfeer, evenals de donkerbruine stoelen en tafels. Smaakmaker is de houtkachel die gestookt wordt op resthout uit het naastgelegen bos. Verder is de ruimte voorzien van beamer en whiteboard zodat groepen mensen en bedrijven de ruimte kunnen huren voor vergaderingen en meetings in de natuur. Bijzonder om te noemen is dat de verbouwing geheel tot stand gekomen dankzij de inzet van vrijwilligers. Met name Wietse Bruinsma heeft veel timmerklussen uitgevoerd. Karin is dan ook zichtbaar trots op het resultaat.

Benieuwd naar de nieuwe inforuimte?
U bent van harte welkom op de open dag op zaterdag 26 december. Tussen 13.00 en 16.00 uur kunt u een kijkje nemen in de vernieuwde Natuur Schuur Gaasterland, Houtwal 2 in Oudemirdum. Voor bezoekers is er gratis koffie en thee.

reageren

geef een reactie

  • jilderda
    23 januari 2016 om 12:31

    Mooi hoor deze nieuwe ruimte maar wie betaald dit en wie betaald de gratis kopjes koffie. Ik hoorde laatst een boswachter klagen dat er niet genoeg geld was om betere controles te doen in het bos. Te weinig personeel om de gekapte takken en dunne boompjes netjes op te ruimen inplaats van een slagveld er van te maken. Tja nu ik dit verhaal lees snap ik ook waarom de loslopende honden moeten wijken. Wij krijgen een luxe bos voor groepen en mensen die totaal niet kijken naar de natuur. Kinderen die lopen te gillen en takken van bomen aftrekken. Veeeeel beter dan loslopende honden. BEDANKT

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog