www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Kabouters in Sellingen

10 juni 2016 staatsbosbeheergroningen1 in Groningen

Na maanden van voorbereidingen treffen, was het vorige week donderdag eindelijk zo ver. De opening van het kabouterpad in Sellingen!

Welkom door kabouter Noordmee
Welkom door kabouter Noordmee

Een groot feest!
13 op en top kabouters zetten voor deze gelegenheid hun mooiste puntmuts op en kwamen naar Gasterij De Noordmee. Hier werden ze ontvangen door kabouter Noordmee. Dat was natuurlijk wel even spannend, maar wel heel erg leuk voor de kleuters van basisschool Op D’Esch. Samen met kabouter Noordmee werd er gedanst om zo de kans om kabouters in het bos aan te treffen te vergroten. Wat een feest! Na de dans was het dan eindelijk tijd voor het officiële gedeelte. 13 paar handjes hielden vol spanning het rode lint vast terwijl kabouter Noordmee het lint in tweeën knipte. Het kabouterpad was officieel geopend! In groepjes gingen de kinderen vervolgens op pad. Aan de hand van een kralenketting wisten ze precies welke kleur routepaal de volgende zou zijn. De routepalen zijn speciaal voor dit pad omgetoverd zijn tot heuse kabouters. Op de route staan ook zes grote kabouterpalen, dit zijn de opdrachtpalen. Hier werden opdrachtjes uitgevoerd die omschreven staan in het kabouterboek. Elk seizoen zijn er andere opdrachten. Natuurlijk loopt het pad ook langs het speelbos waar de kinderen even in de hutjes konden kruipen en over de stammen konden klauteren. Na afloop was er ranja en wat lekkers. Het snoepwinkeltje uit Sellingen had speciaal voor deze gelegenheid paddenstoelen gemaakt voor de kinderen. De middag was een groot feest voor zowel de kinderen als de organisatie.

Opening kabouterpad (1)
Het pad samen openen

Kabouterbeleving voor iedereen.
Het pad is nu voor iedereen open. Het is geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Bij Gasterij De Noordmee ligt een rugzakje met lekkers klaar. Ook krijgen de kleuters hier de puntmuts en de wangen rood geschminkt. Daarna kunnen de kinderen met hun begeleiders de route van circa 1300 meter lopen. De begeleider krijgt een tas mee met het kabouterboek en de materialen die nodig zijn om de opdrachtjes uit te voeren. De kosten voor dit pad zijn 5 euro per persoon en 10 euro borg. Na terugkomst bij Gasterij De Noordmee krijgt u bij inlevering van de tasjes en materialen de borg weer terug en krijgen de kinderen een leuk aandenken. De puntmuts mogen ze ook houden.

Op nog twee andere plekken in de provincie zijn kabouterpaden aangelegd, namelijk in Kolham en Lauwersmeer.
Zie www.staatsbosbeheer.nl voor meer informatie.

Ik hoor graag als jullie de kaboutersporen hebben gevonden!

Boswachter Jelka

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog