www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Hét meest avontuurlijke pad van Groningen is vernieuwd!

4 augustus 2017 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Op je blote voeten lopen door de modder, over water en gras. Ondertussen hebben duizenden mensen het Blotevoetenpad ontdekt. Het pad ligt er al een aantal jaren, maar blijft populair. Om het pad nog leuker én uitdagender te maken zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd. Benieuwd wat er veranderd is?

Route
De route is aangeduid met twee kleuren, namelijk een blauwe en rode route. Wil je alles ervaren, kies dan voor de blauwe route (3,4 km) en mis geen enkel speeltoestel. Is dit iets te ver, kies dan voor de rood gemarkeerde route (1,6 km). Zo kunnen ook de allerkleinste avonturiers zich uitleven. Voorgaande jaren was de route grotendeels een ‘heen en weertje’. Sinds dit seizoen is de route deels verlegd, waardoor de route uitdagender en logischer is geworden. De route kan vanuit twee locaties worden gestart, er zijn namelijk twee parkeerplaatsen. De beste optie is vanaf de parkeerplaats nabij Peebos 1a. Vanaf hier loop je direct het pad op en kom je al de eerste speeltoestellen tegen. Ook is er een douche geplaatst, om na afloop alle modder weg te kunnen spoelen. Wil je graag starten bij het strand? Kies dan voor de parkeerplaats aan de Kaleweg.

Theetuin Blotevoetenhof
Theetuin Blotevoetenhof is hét startpunt voor je bezoek aan het Westerkwartier. Verschillende wandelroutes beginnen vanaf deze locatie. Je vindt hier informatie over het gebied, inclusief routekaart. Bezoek de theetuin voor koffie of thee met iets lekkers. Wil je weten wat je tijdens je dagje uit in het Westerkwartier niet mag missen? Ook voor deze tips kun je in het Blotevoetenhof terecht. Zelf ervaren? Het Blotevoetenhof is in de zomervakantie de hele week geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor actuele openingstijden en/of wijzigingen i.v.m. vakanties op Facebook: @theetuinblotevoetenhof.

 

Bebording
Om de route nog duidelijker weer te geven is er een routekaart ontwikkeld. Op verschillende locaties op de route is dit bord geplaatst. De speeltoestellen zijn hierop weergegeven, de locatie van de theetuin en de parkeerplaatsen zijn overzichtelijk in kaart gebracht. In de theetuin is een flyer te verkrijgen waar de routekaart ook op is weergegeven. De flyer is gratis af te halen in de theetuin.

Ontdek het pad zelf en ga erop uit in de vakantie!

Alvast een fijn weekend!

Boswachter Marieke

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog