www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Blotevoetenpad 2.0

20 april 2019 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Het Blotevoetenpad heeft een gift gekregen van Sportdorp Opende. Die vereniging houdt op te bestaan en van het geld dat nog in kas zat, is een fitnessapparaat geplaatst. Afgelopen vrijdag is het in gebruik genomen. Naast deze prachtige schenking zijn er twee nieuwe toestellen geplaatst en is het pad helemaal klaar voor het nieuwe seizoen!

Sportdorp Opende

Sportdorp Opende is officieel opgericht in 2008. De vereniging, die is opgezet vanuit Plaatselijk Belang en Huis voor de Sport, kreeg als opdracht sporten te organiseren die nog niet in het dorp beoefend konden worden.  Volgens Wassenaar raken de leden op leeftijd ‘Het wordt dan moeilijk om de club in de benen te houden. Zeker ook omdat er minder contributie binnenkomt. Op een gegeven moment kom je dan op het punt dat het beter is om te stoppen. Op dat punt zijn we nu.’ Vijftienhonderd euro zat er nog in kas. ‘Als bestuur vonden we dat dat geld in Opende moest worden besteed’, zegt voorzitter Diny Wassenaar van Sportdorp Opende. ‘Je kunt wel een feest geven of zoiets, maar dan is het geld weg. Toen kwamen we uit bij het Blotevoetenpad. Dat is vlakbij Opende. Hier komen veel mensen en nu heeft iedereen er plezier van.’ RTV Noord deed verslag, ze hier de link naar het item.

Bestuur Sportdorp Opende

Het meest avontuurlijke pad is nu nog uitdagender

Het pad ligt er al een aantal jaren, maar blijft populair. Op je blote voeten lopen door de modder, over water en gras. Ook na het afgelopen seizoen hebben wij niet stilgezeten. Ieder jaar worden de toestellen gekeurd door een gecertificeerd bedrijf,  een aantal toestellen waren aan vervanging toe. In overleg met Jelte van speeltoestellen ’t Faan is gekeken naar de mogelijkheden. De nieuwe toestellen zijn inmiddels geplaatst, een toestel is nog niet opengesteld vanwege het beton dat is gestort en nog moet uitharden, hier staan ook bouwhekken omheen. Het andere toestel kan al volop worden gebruikt. Ik denk dat de nieuwe toestellen een mooie aanvulling zijn op het pad.

Veiligheid

In samenwerking met Veiligheidsregio Groningen hangen er op de route een aantal calamiteitenbordjes met daarop het nummer van 112 en vermelding van de exacte locatie. De coördinaten van de borden zijn ook bekend bij de meldkamer. Mocht het ooit nodig zijn dan kan hier naar worden verwezen. Vorig jaar zijn er op verschillende locaties op de route nieuwe routeborden geplaatst. Ook hierop staan deze punten vermeld.

Theetuin Blotevoetenhof

Theetuin Blotevoetenhof is hét startpunt voor je bezoek aan het Westerkwartier. Verschillende wandelroutes beginnen vanaf deze locatie. Bezoek de theetuin voor koffie of thee met iets lekkers. Vanaf maandag 22 april t/m zondag 5 mei is de theetuin alle dagen geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

 

Fijne paasdagen!

Boswachter Marieke

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog