www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Ga mee op avontuur! Ontdek de natuur rond je huis

15 januari 2021 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Helaas blijven de basisscholen nog langer gesloten. De basisschoolkinderen volgen school vanuit huis. Ook voor een aantal boswachters in Groningen een grote uitdaging. Nu we even niet naar school kunnen en aan de thuisstudie zitten is er geen beter moment om voor de afwisseling óók te leren over buiten. Daarom in dit blog aandacht voor natuuropdrachten; op ontdekkingsreis met je kinderen door de natuur rondom je eigen huis.

Gratis doe-opdrachten in de natuur

Stichting Natuurwijs werkt voor Staatsbosbeheer aan natuureducatie. Zij ontwikkelden rond het thema Winter weer vijf nieuwe doe-opdrachten voor in de tuin of het park om de hoek. Zo kun je aan de slag met vogelsnacks. Daar kun je vogels echt mee verwennen. Ook kun je het weer voorspellen en een eigen winter wonderland knutselen. En heb je al eens nepsneeuw gemaakt? We delen het recept. Meer opdrachten vind je op de website van Staatsbosbeheer.

Ontdekkend leren

Beleef fantastische momenten in de natuur met je kinderen. Tijdens de opdrachten van NatuurWijs leren kinderen zóveel meer dan wanneer ze uit een boek of van het digibord leren. Basiskennis over de natuur door echte, eigen ervaringen. De kinderen zien, voelen, horen, ruiken en proeven de natuur. Deze levende kennis en bijzondere ervaring blijft ze bij. Zelf een duizendpoot over je hand laten lopen maakt zo veel meer indruk dan honderd plaatjes in een boek.

Natuur is overal

Staatsbosbeheer en Natuurwijs willen graag alle kinderen van Nederland met natuur in contact te brengen. Juist in deze bijzondere tijd doen wij ons best om leerkrachten, pedagogisch medewerkers en ouders/grootouders te inspireren. Doe ook mee! Want natuur is overal, in de tuin, in het park en om de hoek. Het is leerzaam én leuk!

Ga op ontdekking

Wil je niets missen? Meld je aan om maandelijks de nieuwste natuuropdrachten gratis in je mailbox te ontvangen. Bever heeft onze natuuropdrachten ook ontdekt en schreef er een leuk blog over, met een mooi overzicht van hun favoriete opdrachten. Benieuwd welke dat zijn? Je ontdekt ze hier op de website van Bever.

Fijn weekend!

Boswachter Marieke

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog