www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Boswachter zijn, hoe is dat?

24 april 2014 staatsbosbeheerlimburg in Limburg

Jop, één van de vijf verkenners die vooruit gestuurd is door boswachter Andy, zoekt zijn weg door het dichte moerasbos. Als boswachter houd je niet altijd de wandelpaden aan, want een boswachter wil graag weten wat zich afspeelt in het hele bos. Uiteindelijk bereiken de kinderen het doel van hun zoektocht, een indrukwekkende eeuwen oude eik.

Op een dinsdagmiddag in april stappen de leerlingen uit groep 4 van bassischool Megelheim uit Meerlo even in de schoenen van de boswachter. Samen met boswachter Andy Liebrand verkennen ze het natuurgebied ’t Sohr. Tevens ontdekken ze die middag hoe is het om boswachter te zijn en wat het beroep allemaal inhoudt.

Aanleiding voor deze middag is de opdracht die de kinderen hebben vanuit school om zich te verdiepen in een beroep. Elk kind gaat een werkstuk maken over een beroep dat hij of zij gekozen heeft. Nick wil automonteur worden, Kira dierenarts en Fleur wil de catering in. Maar leerkracht Anneberth van den Munckhof, die ook mee doet in de beroepen keuze, kiest voor het beroep boswachter. En dat is de reden dat boswachter Andy een lesje ‘boswachter zijn’ geeft.

Boswachter zijn“Hey, die koeien zijn ook aan het verkennen” roept één van de meiden. Best spannend want de koeien staan midden op het pad in het bos en de kinderen moeten erlangs om bij hun fiets te komen. Gelukkig kijken de koeien een beetje sullig om zich heen en trekken zich niets van de kinderen aan.

reageren

geef een reactie

  • Robbert Ouwerkerk
    25 april 2014 om 22:36

    En Andy, al een geschikte opvolger op het oog? 😉

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog