www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Lammetjesdag Mariapeel: een verslag van 2 jonge journalisten

16 september 2018 Boswachter Mirjam Wouters in Limburg

Voor Staatsbosbeheer de Peelvenen was het deze keer een bijzondere Lammetjesdag. Al vroeg in de ochtend gonsde het van de geluiden. Bij het Biologisch Station in de Mariapeel waren boswachters, vrijwilligers en standhouders druk in de weer om het terrein tip top in orde te maken voor de bezoekers en om een goede eerste indruk te maken op de komst van de jonge journalisten!

De jonge journalisten

Hallo mijn naam is Daan en ik ben Sofie, wij zijn de jonge journalisten! Onze school staat in Griendtsveen en heet De Driehoek, wij zijn leerlingen uit groep 6. Als echte journalisten hebben wij de lammetjesdag op zondag 3 juni jl. in de Mariapeel bezocht. In deze blog doen wij verslag hierover, veel leesplezier!

Alles uitgeprobeerd

We hebben boswachter Mirjam Wouters geïnterviewd en alle activiteiten uitgeprobeerd, hier zijn een paar voorbeelden: de indianenbrug, kleurplaten, zaadbommetjes maken, speurtocht, kruiwagenrace, knuffelweide bij de geitenstal en ‘de Sôkkertante’ schminkte de gezichten van de kinderen.

Sjinkie, Sukke, Sjra en Sjeng

Natuurlijk hebben wij ook met de lammetjes geknuffeld genaamd: Sjinkie, Sukke, Sjra, Saartje, Sam, Sjoemel, Sjeng en Sanneke, de lammetjes waren landgeiten. De Hollandse landgeiten waren vroeger niet zo belangrijk want ze gaven minder melk en vlees en daarom waren ze bijna uitgestorven. Maar toen kwam een stichting Landelijke Fokkersclub Nederlandse Landgeiten (LFNL), zij hebben de geiten in 2 groepen verdeeld want als de ene groep ziek is, wordt de andere groep niet ziek.

Geboorteboek

Je moet de lammetjes om de drie uur eten geven als ze net geboren zijn. Ook hadden de geiten een stamboek, soort geboorteboek, daar kon je in zien wie hun voorouders waren en hun opa’s en oma’s en nog veel meer, echt een mooi boek! Toen het drie uur was kwam de geiten wagen. Het was een super leuke dag, volgend jaar komen we zeker weer!

Groetjes van Daan, Sofie en de Geiten.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog