www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Met Professors op Pad in de Peel

18 juli 2018 Boswachter Mirjam Wouters in Limburg

Dat maak je niet iedere dag mee, op stap met 2 professoren En dan ook nog twee hele bijzondere. De ene is Prof. dr. Joop Schaminee, dé man die de Flora’s (plantenboeken) van Nederland schreef. De andere is Prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Beiden delen ze dezelfde passie: Nederland enthousiast maken om de natuur in te trekken. En zo ontstond het idee om Nederland door te reizen, met camera, naar de mooiste natuurgebieden van Nederland.

Opnames in goudgeel zonlicht

De zon schijnt, de Peel verkleurd al naar haar eerste herfstkleuren en het zonlicht lijkt wel goudgeel. Een prachtige dag voor de opnames. Ik ben best een beetje zenuwachtig, maar bij de eerste ontmoeting is het ijs al snel gebroken. Er is zoveel te vertellen over De Peel met z’n rijke geschiedenis aan turfwinning. Overal in het gebied zie je hiervan de sporen in het landschap. Onderweg zien we de planten en dieren die in deze natuur leven. Het zijn echte specialisten die weten te overleven in de natte en zure omstandigheden die kenmerkend zijn voor een hoogveengebied.

Het was een bijzondere en leuke dag. Een eer om de prachtige Peel te mogen laten zien aan deze twee enthousiaste mannen. En via de uitzending aan heel Nederland!

Kijken: vrijdagavond 20 juli

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan aanstaande vrijdagavond 20 juli 21:15 uur, Omroep MAX op NPO 2.
Daarna gewoon terug te kijken via uitzending gemist!

Fotowedstrijd

Aan de serie is een fotowedstrijd verbonden. Prof. mr. Van Vollenhoven is een groot liefhebber van natuurfotografie. Hij nodigt iedereen uit om aan de natuurfotografie wedstrijd mee te doen. Meer weten? Kijk dan op de website van Omroep MAX: professors-op-pad

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog