www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Welkom! De Schadijkse Bossen zijn er klaar voor

15 maart 2016 staatsbosbeheerlimburg in Limburg

Klaar voor het ontvangen van gasten!
Wandelaars, hardlopers, hondenliefhebbers en mountainbikers zijn vanaf nu extra welkom in de Schadijkse Bossen bij Meterik. Staatsbosbeheer heeft het laatste jaar hard gewerkt om het bosgebied opnieuw in te richten voor de bezoekers.
Middels het plaatsen van het laatste fietsrek bij de parkeerplaats aan de Meterikse Baan sluit Zorgbedrijf De Lindehof uit Wanssum de grote opknapbeurt af en is het klaar.

Wandelroutes zijn tegen het licht gehouden en hebben een opknapbeurt gehad. Parkeerplaatsen zijn opnieuw ingericht en verbeterd. Banken en picknicksets zijn vervangen en op de mooiste plekken neergezet. Nieuwe slagbomen sieren de bosingangen. Nieuwe toegangsborden geven duidelijk aan wat wel en niet mag in het bosgebied en maken goede handhaving mogelijk. Een hondenlosloopgebied, aangegeven door routepaaltjes, geeft invulling aan een lang gekoesterde wens van hondenbezitters.

Met de komst van een top-MTB-route kunnen mountainbikers, inmiddels van heinde en verre komende, zich ongestoord uitleven in hun passie. Tot slot maken nieuwe informatiepanelen met een duidelijke overzichtskaart het geheel af en wijzen zij bezoekers door het gebied.
Nu is het zaak om met z’n allen het natuurgebied te gebruiken waar het voor bedoeld is en het op orde te houden. Zorgboerderij Hoeve de Vonkel uit Broekhuizen neemt hierin het voortouw en zorgt ervoor dat de wandelroutes begaanbaar blijven en de parkeer- en picknickplaatsen visitekaartjes blijven.

Lindehof 4
Zorgboerderij De Lindehof legt laatste hand aan picknickset (Foto: Andy Liebrand)

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog