www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Boomfeestdag: jeugd Vijlen plant Millenniumbosje

14 april 2016 staatsbosbeheerlimburg in Limburg

Blijvende groene herinnering aan 1000-jarig bestaan Vijlen.
Op een mistige 18 maart 2016 hebben 42 kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 van basisschool ‘Op de Top’ uit Vijlen in samenwerking met Staatsbosbeheer en de gemeente Vaals zo’n 250 bomen aangeplant op een stuk grond, nabij het Mariabeeld in Vijlen.
“Het Millenniumbosje” wordt een gemengd bos, dat bestaat uit lindebomen, eikenbomen, esdoorn, zoete kers en haagbeuk. Ook zijn er de zeldzame wilde appelbomen geplant.
De bomen zijn een geschenk van Staatsbosbeheer vanwege het 1000-jarig bestaan van het kerkdorp Vijlen. Het ontstaan van het Millenniumbosje wordt verteld op het informatiebord dat is aangeboden door de Stichting 1000 jaar Vijlen.

“Het Millenniumbosje” maakt deel uit van het vergroeningsproject 1000 Bomen Plan. Het 1000 jaar oude Limburgse kerkdorp Vijlen wil in een jaar tijd duizend nieuwe bomen planten. Zowel de plaatselijke bevolking, maar ook toeristen wordt gevraagd aan het project 1000 Bomen Plan mee te doen. Het project is een initiatief van de Stichting 1000 Jaar Vijlen. Deelnemers kunnen zich opgeven via de website van de Stichting 1000 Jaar Vijlen, www.vijlen1000jaar.nl. De Stichting 1000 Jaar Vijlen wil op deze manier een bijdrage leveren aan het in stand houden en uitbreiden van de natuurlijke leefomgeving in het Heuvelland en Vijlen in het bijzonder.

Vijlen bestaat in 2016, 1000 jaar en het dorp viert dit millenniumfeest met verschillende evenementen. Het vergroeningsproject 1000 Bomen Plan loopt het hele jaar door.

reageren

geef een reactie

  • Herfs, John
    14 april 2016 om 13:40

    Verzonden vanaf mijn Samsung-apparaat

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog