www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Zuid-Limburgse kerstboom voor de aftrap van 60 jaar Nationale Boomfeestdag

19 december 2016 Boswachter Carla Hanssen in Limburg

Staatsbosbeheer Zuid-Limburg heeft afgelopen week een kerstboom gebracht naar de Onze Lieve Vrouwe Kerk van Lourdes in Maastricht.
Op 22 maart 2017 is de gemeente Maastricht gastgemeente voor de viering van 60 jaar Boomfeestdag.

Aftrap
In aanloop naar de Boomfeestdag heeft zaterdag 17 december de aftrap plaatsgevonden. Na een hoogmis in de kerk heeft Wethouder Gerdo van Grootheest, samen met directeur Peter Derksen van de Nationale Boomfeestdag, de lampjes van de kerstboom ontstoken.

Boomfeestdag 2017

60 jaar Boomfeestdag
Op woensdag 22 maart 2017 wordt, buiten de Boomfeestdag als activiteitendag, ook het 60-jarig bestaan van de Boomfeestdag gevierd. Boomfeestdag is hiermee, wereldwijd, het oudste evenement dat de jeugd betrekt bij de natuur door het laten planten van een eigen boom.
Het jubileum wordt groots gevierd met de start van de inplant van De Groene Loper. De Groene Loper is het groene, recreatieve lint voor fietsers en voetgangers dat op het dak van de tunnelbak van de nieuwe A2 komt.

Voor meer informatie: boomfeestdag.nl

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog