www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Geniet van de volle maan in De Groote Peel

10 augustus 2016 staatsbosbeheerlimburg in Limburg

Volle maanwandeling vanaf Buitencentrum De Pelen
Staatsbosbeheer houdt elke maand een volle maanwandeling in De Groote Peel. Zo ook op donderdag 18 augustus. De activiteit start om 20.00 uur bij de ingang van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Van schemer naar donker en een opkomende volle maan
Wandelen met volle maan is voor menigeen het toppunt van romantiek. Anderen associëren volle maan met griezelverhalen en spannende gebeurtenissen.
Feit is dat de maan in haar volle glorie iets geheimzinnigs heeft en tot de verbeelding spreekt. Haar zilverwitte licht geeft bomen een schaduw, water een speelse schittering en het landschap een magisch tintje. Donker is niet donker meer! Wellicht is een beetje lef wel handig als je met volle maan door De Groote Peel gaat wandelen. Maar wie niet bang is voor Dwaallichten, Witte Wieven of Dolende Ridders – die hun uiterste best doen om je de diepte in te lokken – zal zeker genieten van de unieke sfeer van het Peellandschap badend in het zilverwitte maanlicht. Bovendien loopt een Peelgids van Staatsbosbeheer mee.
Deze gids zorgt voor een veilige route en zal je vertrouwd maken met de geluiden van de nacht. Een avond om nooit te vergeten.

Deelname kost € 7,50 voor volwassenen en € 5,00 per kind. Reserveren kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenvollemaan. De route is 2,5 km lang, duurt 1,5 uur en de activiteit is geschikt voor alle leeftijden. Zaklamp is niet nodig. 

 Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Buitencentrum de Pelen: 0495 – 641 497 of per mail: depelen@staatsbosbeheer.nl. Het Buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog