www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Haardhoutdag in Nationaal Park De Groote Peel

11 januari 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Foto: Ton van Bussel

Reserveer je haardhout bij Buitencentrum De Pelen! Februari is Haardhoutmaand bij Staatsbosbeheer. Op diverse locaties in het land is er dan haardhout te koop, zodat de voorraad kan worden aangevuld met vers hout uit Nederlands bos. Ook bij Buitencentrum De Pelen, het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Groote Peel is er haardhout verkrijgbaar. Als je het hout nu bestelt zit je er volgend jaar warmpjes bij!

Haardhout uit Nederlandse bossen
Een knapperend haardvuur geeft gezelligheid, maar natuurlijk ook warmte in huis. Met het haardhout van Staatsbosbeheer kan dat het hele jaar door. In de zomer gebruik je het haardhout voor je vuurkorf in de tuin en in de winter voor de kachel in de huiskamer.

Houtstokers die hun voorraad hout hebben zien slinken kunnen bij Buitencentrum De Pelen terecht voor nieuwe voorraad. Het hout kost € 55,- per kuub en wordt geleverd in stammen van 2 meter. Er wordt overwegend eiken- en essenhout aangeboden. Het hout is vers, dus moet nog drogen. Het voordeel van deze houtsoorten is dat ze snel drogen en mooi branden. Een kuub hout weegt ongeveer 750 kg, dus hou rekening met het laadvermogen van uw aanhanger. U dient het hout zelf te laden, dus zorg voor een extra paar handjes en goede werkhandschoenen.

Reserveren en afhalen
Vooraf reserveren van het hout is noodzakelijk! Er is een beperkte voorraad beschikbaar en op=op. Bestellen kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/haardhoutpelen.
Het bestelde hout kan afgehaald worden op zaterdag 18 februari 2017 tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Kijk voor meer informatie over de Haardhoutmaand bij Staatsbosbeheer op www.staatsbosbeheer.nl.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog