www.boswachtersblog.nl/ Limburg

April doet wat hij wil; Buitencentrum de Pelen heeft voor ieder wat wils

1 april 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Aprilletje zoet, heeft ook nog weleens een witte hoed. Dat wil zeggen dat het aan het begin van april nog weleens kan sneeuwen. Dat mag; de vroege vogels excursie naar de blauwborst blijft even fascinerend en de fotoworkshop natuurfotografie is ook dan heel waardevol om te volgen. Geniet van het paasfeest op het kabouterpad op eerste paasdag en kom naar de ontdektocht lentekriebel in De Groote Peel. Kortom; wederom voor ieder wat wils. Onderstaand een greep uit het aanbod in de maand april.


Vroege Vogels in Nationaal Park de Groote Peel: De Blauwborst

Op zondag 2 april houdt Staatsbosbeheer een Vroege Vogelwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze excursie gaan we op zoek naar een karakteristieke broedvogel van de Peel: de blauwborst. De blauwborst is een van de ongeveer 100 broedsoorten die zijn voorkomen in de Groote Peel. Behalve de blauwborst richten we de kijker ook op andere vogelsoorten die ons pad kruisen. De wandeling start om 9.00 uur bij Buitencentrum De Pelen. Reserveren: www.staatsbosbeheer.nl/pelenvogels

Fotoworkshop Natuurfotografie door Nando Harmsen in de Groote Peel
Ga op zaterdag 8 april op pad met Fotograaf Nando Harmsen en ervaar én fotografeer Nationaal Park De Groote Peel en ervaar én fotografeer het landschap in Nationaal Park De Groote Peel. De workshop bestaat uit een stukje theorie en veel praktijk. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreide digitale reader waarin alle aspecten van het fotograferen in de natuur aan bod komen, in eenvoudige duidelijke woorden. De workshop start om 10.00 uur. Deelname kost € 49,- per persoon. Max. 15 deelnemers. Online reserveren via: www.staatsbosbeheer.nl/landschapsfotografiepelen

Paasfeest op het Kabouterpad in De Groote Peel

Op zondag 16 april is het extra gezellig op het Kabouterpad in De Groote Peel want de Paashaas heeft eieren verstopt en kleuterkabouters kunnen ze gaan zoeken. De Paashaas zelf huppelt ook vrolijk rond en er zijn veel leuke extra’s! Deelname kost € 5,- per kind. Starten voor de route kan tussen 11.00 en 14.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen.

Excursieworkshop fotografie 50+ 
Op woensdag 19 april houdt Staatsbosbeheer een Excursieworkshop fotografie in De Groote Peel. Een wandeling door de Groote Peel is altijd een geweldige ervaring! Om deze ervaring vast te houden en vast te leggen gaat u fotograferen. De Peelgids van Staatsbosbeheer geeft u tips en trucs voor het maken van mooie foto’s en vertelt over het gebied.
Deze excursie is speciaal bestemd voor mensen van 50 jaar en ouder. De route is 2 kilometer lang en verhard, dus ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelers. De activiteit start om 14.00 uur. Deelname kost € 5,- per persoon. Aanmelden via: www.staatsbosbeheer.nl/natuurfotografiepelen of telefonisch: 0495 – 641 497.

Het gehele acitiviteitenprogramma en de aanmeldmogelijkheden vind je op: www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog