www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Winterpret in december in de Pelen

1 december 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

December is een prachtige maand om te wandelen! Deze maand worden door Buitencentrum de Pelen verschillende themawandelingen georganiseerd. Denk hierbij aan: vollemaanwandeling, vroege vogelwandeling, snertwandeling en wandel op 31 december het jaar uit! Voor het hele aanbod en reserveringen kijk je op www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

Vollemaanwandeling in De Groote Peel

Op zondag 3 december is er een Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel en kun je weer dwalen over de, door de maan verlichte peelbanen. Al je zintuigen staan op scherp, de duisternis en geluiden van de Peel in de avond worden je metgezellen. Een onvergetelijke ervaring! De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer. De route is ongeveer 2,5 kilometer en start om 19.30 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Vroege vogelwandeling Wintergasten in De Groote Peel

Op zondag 10 december houdt Staatsbosbeheer een vroege vogelwandeling met als thema ‘wintergasten’ in het Nationaal Park de Groote Peel. In de winter is de Peel de favoriete overwinteringsplek voor diverse vogelsoorten waaronder ontelbare ganzen. Tijdens deze vroege vogelwandeling maak je kennis met deze luidruchtige wintergasten.

Snertwandeling in Nationaal Park De Groote Peel

Staatsbosbeheer organiseert op zondag 17 december én op donderdag 28 december een Snertwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze winterse wandeling ga je lekker doorstappen over knuppelbruggen en Peelbanen. Na afloop lekker warm worden met een kop erwtensoep in het Buitencentrum.

Winterstilte wandeling in Nationaal Park De Groote Peel

Op zondag 24 december is de Winterstilte wandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Dit hoogveengebied is niet alleen erg mooi, maar ook heel erg stil. Hoe stil? Dat kun je ‘horen’ tijdens deze sfeervolle winterwandeling. Een bijzondere natuurbelevingstocht van zes kilometer, waarin je heerlijk tot rust komt en geniet van de natuur. De excursie start om 11.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen.

Peel Ontdektocht speuren naar sporen

Op woensdag 27 december én op vrijdag 29 december is er een Peel Ontdektocht Winterpret in De Groote Peel. Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar diersporen. Zo ontdek je welke dieren slapen in de winter en welke wakker blijven. Deze gezinstocht start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum.

Wandel het jaar uit in Nationaal Park De Groote Peel

Op zondag 31 december houdt Staatsbosbeheer een Eindejaarwandeling in De Groote Peel. Sluit het jaar af in de prachtige natuur in het nationaal park. Halverwege deze wandeling van ongeveer 12 kilometer komt de fles peelneut tevoorschijn en wordt er geklonken op het nieuwe jaar. Na afloop wacht een geurige kop soep in het Buitencentrum.

Kijk voor het gehele programma op de site van het Buitencentrum.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog