www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Paaseieren en kaboutersporen zoeken bij De Pelen

30 maart 2018 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Foto door Frits Vossen

Op zondag 1 april is het Pasen en feest op  het Kabouterpad in De Groote Peel! Dan vieren de kabouters dat het lente is. Natuurlijk komt de Paashaas op bezoek om eieren te verstoppen. Kleuterkabouters en hun (groot)ouders die het Kabouterpad lopen kunnen ze gaan zoeken. Onderweg doe je opdrachten en zijn er leuke extra’s. De activiteit start bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Kaboutersporen en gekleurde eieren in De Groote Peel

Boswachters van Staatsbosbeheer ontdekken regelmatig sporen in De Groote Peel waarvan ze vermoeden dat ze van kabouters zijn. Daarom is bij Buitencentrum De Pelen een Kabouterpad aangelegd. Speciaal voor kleuters, want die maken de grootste kans om kabouters te spotten. Vermomd met rode muts en rode wangen volgen de kleuterkabouters de gekleurde paaltjes en doen daarbij de zes kabouteropdrachten. Het Kabouterpad is in elk seizoen anders. Nu, in de lente, draait alles om nieuw leven in de natuur, lekker naar buiten gaan en genieten van alle geuren en kleuren van dit feestelijke seizoen!

Paashaas op bezoek

Op Paaszondag is het extra gezellig op het Kabouterpad want dan komt de Paashaas op bezoek. Kinderen die de route lopen, kunnen de gekleurde eieren die de Paashaas heeft verstopt gaan zoeken. Onderweg doe je leuke opdrachten, maak je muziek met de Muziekkabouter, luister je naar het verhaal van Heksje Wijsneus en laat je je verwennen door de Smikkel-en-smul-kabouter. Je kunt ook knutselen bij de Knutselkabouters en bij Peelboerderij is het een vrolijke beestenboel. Supergezellig dus!

Aanmelden en deelnamekosten

Je hoeft je niet vooraf aan te melden. Starten kan op zondag 1 april tussen 11.00 en 14.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Ga naar de balie van het Buitencentrum en voor € 5,- krijg je een deelnamekaart, een rode muts en rode wangen. Ouders en/of begeleiders hoeven niet te betalen. Veel plezier!

Beleef de lente in het Buitencentrum

In de winkel van het Buitencentrum De Pelen is het ook lente! Er zijn veel nieuwe spulletjes om je huis en tuin in lentesfeer te brengen, maar ook souvenirs, boeken en streekproducten verkrijgbaar. En natuurlijk kan je er ook terecht voor een lekker hapje en drankje. Voor meer informatie over het Buitencentrum en De Groote Peel: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog