www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Beleef de meivakantie in de natuur!

26 april 2018 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

De meivakantie komt eraan en dat betekent weer natuurpret voor het hele gezin bij Buitencentrum De Pelen. Staatsbosbeheer biedt activiteiten met, maar ook zonder gids in Nationaal Park De Groote Peel. Voor elk wat wils dus! Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum De Pelen.

Activiteiten in de vakantieweek:

Op maandag 30 april, woensdag 2 mei en op vrijdag 4 mei Peel zijn er Peel Ontdektochten Lentekriebels. Tijdens deze excursie ontdek je van alles over de natuur in het mooiste seizoen van het jaar. Je luistert naar de vogels en naar de sapstroom van de bomen, vangt waterdieren met een schepnetje en gluurt in de vele nestkastjes in het vogeltjesbos. Wie van een uitdaging houdt kan op dinsdag 1 mei of donderdag 3 mei meedoen met een sPEELse Expeditie. Door het uitvoeren van sPEELse opdrachten beleef je de Peel op een bijzondere manier. Daarbij staat het samen doen en ontdekken centraal en worden je zintuigen geprikkeld. Je voelt het verende veen, ‘vangt’ en ruikt het borrelende moerasgas en verwent je voeten met een natuurlijke voetmassage. Gewoon lekker sPEELs!

De Peel Ontdektocht Lentekriebels en de sPEELse expeditie starten telkens om 14.00 uur. De route is 2,5 kilometer lang en duurt ongeveer 1,5 – 2 uur. Deelname € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind. Aanmelden kan via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Wandelen in het licht van de vollemaan

Ook ’s avonds zijn er activiteiten! Zo is er op maandag 30 april een Vollemaanwandeling in De Groote Peel. Tijdens deze bijzondere avond kun je dwalen over de door de maan verlichte peelbanen in Nationaal Park De Groote Peel. Al je zintuigen staan op scherp. Een onvergetelijke ervaring!

De Vollemaanwandeling start om 20.00 uur en duurt 1,5 – 2 uur. De route is 2,5 km lang en de activiteit is geschikt voor alle leeftijden. Zaklampen zijn overbodig. Deelname kost € 8,- voor volwassenen en € 5,50 per kind, inclusief een drankje (na afloop) in de Peelboerderij. Reserveren via: pelenvollemaan 

Of ga zonder gids op pad…

Behalve deze activiteiten met gids kan je bij de balie van het Buitencentrum ook een Doe- en Ontdektocht huren. Voor kleuters is er het Kabouterpad en voor kinderen van 6 tot 11 jaar de Boswachter academie en de Billy Bell Doekoffer. Met een opdrachtenboekje, een rugzak of koffer en materialen kan je de leukste opdrachtjes in De Groote Peel doen. Alle informatie vind je hier.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog