www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Op pad met de boswachter: nachtelijke schimmen op de Schaaks Heide

20 juni 2017 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

Huub Crommentuyn

Zo rond zonsondergang sterft het leven langzaam uit op de Schaaks Heide, maar niet op zwoele zomeravonden in juni en juli. Dan bruist de heide van het leven. Een mysterieuze vogel, de nachtzwaluw, betreedt dan de balts arena. Deze merkwaardige zomergast, die zich overdag als een schim in de bosrand schuil houdt, laat dan op een zeer bijzondere wijze van zich horen. Ontdek de mysterieuze wereld van de nachtzwaluw op vrijdag 30 juni.

Nachtexcursie

Aan de Drift organiseert samen met Staatsbosbeheer deze bijzondere nachtexcursie. Na een hartelijk ontvangst in de bosbrasserie en een korte inleiding over de Schadijkse Bossen door de boswachter, duiken we voor een 8 km lange boswandeling de nacht in, op zoek naar de nachtzwaluw.

Meld je aan

Wil je een lange boswandeling in de schemering en het donker maken én ben je nieuwsgierig naar de geheimzinnige wereld van de nachtzwaluw? Meld je dan aan bij Staatsbosbeheer (077-4641907 of a.liebrand@staatsbosbeheer.nl) voor deze nachtexcursie.

Gebied: Schadijkse Bossen bij Meterik
Datum: vrijdag 30 juni 2017
Aanvang: 20.30 uur
Einde: ca. 00.30 uur
Verzamelen: Aan de Drift, Lorbaan 9A, 5966 PG America
Aanmelden: Staatsbosbeheer Noord Limburg: tel. 077-4641907 of a.liebrand@staatsbosbeheer.nl
Max. deelnemers: 20 personen
Kosten deelname: € 12,50 per persoon (contant te betalen op 30 juni) incl. drankje met wat lekkers bij ontvangst en na afloop
Organisatie: Aan de Drift en Staatsbosbeheer; excursie is onder leiding van boswachter en deskundige vrijwilligers

 

Foto: Huub Crommentuyn

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog