www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Mark ontmoet boswachter Marieke van BinnensteBuiten in het Gerendal

5 oktober 2017 Boswachter Carla Hanssen in Limburg

Foto: Rim Beckers

Door onze vrijwilliger Mark Engels:
Hoe leuk zou het zijn om op tv, tegen boswachter Marieke van BinnensteBuiten, te mogen vertellen over je passie? Sinds kort weet ik uit eigen ervaring dat er voor gewone mensen als ik maar weinig is waar je meer waardering en/of voldoening van zult krijgen!

Genieten!

Op de dag van de opnames voor BinnesteBuiten, begin mei, is het gelukkig stralend weer. De omgeving en natuur van zuid-Limburg doet bij zo’n mooi weer nog beter zijn best optimaal voor de dag te komen. Om te kunnen genieten is dat niet nodig, maar het voelt alsof ook de natuur weet dat ze op de gevoelige plaat vastgelegd gaat worden. “Genieten!” is een woord dat daarom ook vandaag weer veelvuldig uitgesproken wordt.

Script voorbereiding

Al in april hebben we een heus script geschreven waarbij aandacht gegeven wordt aan de natuur en cultuur van het Gerendal. Specifieke aandacht is er voor de vakwerkboerderijen, kalkgraslanden, inheemse orchideeën en mijn passie daarvoor. Het heeft even geduurd voordat de boodschap goed doorkwam bij mij. Ze willen namelijk veel aandacht voor mij als persoon en voor het hoe en waarom deze passie zo ontstaan is. Wow, dat had ik niet verwacht, maar wat leuk!!

32 graden en geen zuchtje wind..

Diegene die het filmpje al gezien hebben (en anders moet je écht nog kijken hoor!) zullen zien dat ik in deel twee aan het woord kom op het moment dat we de orchideeëntuin betreden. Op dat moment is het echter al een krappe 32 graden, geen zuchtje wind en staan we op een zuidelijk geëxponeerde helling in de volle zon… Ben ik blij dat ik niet degene ben die de camera-apparatuur helemaal naar boven hoeft te dragen :).

Foto: Rim Beckers

Mei en begin juni: orchideeën in bloei

In de maanden mei en begin juni staan in de orchideeëntuin vele soorten orchideeën in bloei. Op het moment van de opnames zijn dat vooral orchideeën met een paarse kleur die mooi afsteekt tegen de gele kleur van de ratelaar. Dit kleurenspel, gecombineerd met het prachtige uitzicht vanuit de orchideeëntuin, vormt het einde van een prachtige dag met hele leuke mensen en voor mij geweldige herinneringen!
Dank aan Staatsbosbeheer voor deze vorm van waardering. Hopelijk heb ik met mijn passie velen van jullie uitgenodigd (weer) een bezoek te brengen aan zuid-Limburg met o.a. het prachtige Gerendal!

Kijk hier voor de hele uitzending met Mark en boswachter Marieke van BinnensteBuiten in het Gerendal.

 

reageren

geef een reactie

  • Rim Beckers
    5 oktober 2017 om 21:07

    Superleuk verslag Carla en Mark. Was inderdaad zweten op de helling maar zeker de moeite waard om het van een afstandje te bekijken…. enne.. Wat is het heerlijk om van die mooie orchideeën te genieten.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog