www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Een herfstdag beleven met NatuurWijs

12 oktober 2017 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

Je hebt vast wel eens kleurpotloden in de kleurpotlodendoos terug moeten leggen?! Daar zijn grofweg twee methoden voor. De eerste, veruit gemakkelijkste en snelste, is de kleurpotloden willekeurig terug leggen in de doos. De andere is een tikkeltje moeilijker en vergt meer tijd. Leg de potloden zorgvuldig op kleur van licht naar donker, waarbij de kleuren in elkaar lijken over te vloeien.

Herfstcirkel

In de herfst is dit een hele mooie opdracht voor kinderen om te doen. Niet met potloden maar met bladeren, die dan de meest uiteenlopende kleuren hebben. Met een beetje moeite kun je er zelfs een cirkel van maken waarin de kleuren rond lopen. Als je dan ook nog de bladeren op een oude boomstronk legt krijg je een fraai herfst kunstwerk: de Herfstcirkel.

Boeiend en vermoeiend

Maak een herfstcirkel was één van de opdrachten voor de leerlingen van groep 8 van de basisschool Megelsheim uit Meerlo. Half september hadden zij hun eerste NatuurWijsdag in de Schadijkse Bossen. Onder begeleiding van vrijwilligster Bea en boswachter Andy trokken zij een dag lang door de bossen en over de heide.
Met programmaonderdelen als: het muizen-uilen spel, 5 minuten stilte op een stuifduin, geblinddoekt bomen herkennen, verstoppertje tussen de adelaarsvaren en, niet te vergeten, werken op de heide werd het een boeiende maar ook vermoeiende dag.

Van deze kleurrijke dag heeft meester Jules een mooi beeldverslag gemaakt.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog