www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Herfstvakantie: kom met je kabouter naar onze Kabouterweken!

14 oktober 2017 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Van 14 t/m 29 oktober zijn de kabouterweken op het Kabouterpad bij Buitencentrum De Pelen. Er zijn dan veel leuke extra’s voor kleuterkabouters en hun (groot)ouders te beleven. Bovendien is er op zondag 22 oktober een supergezellig Herfstfeest op het Kabouterpad!

Speuren naar kabouters én een schat!

Boswachters van Staatsbosbeheer ontdekken vaak sporen in De Groote Peel waarvan ze vermoeden dat ze van kabouters zijn. Daarom is bij Buitencentrum De Pelen een Kabouterpad aangelegd. Speciaal voor kleuters, want die maken de grootste kans om kabouters te spotten. Vermomd met rode muts en rode wangen volgen ze de gekleurde paaltjes en doen de zes kabouteropdrachten. Het Kabouterpad is in elk seizoen anders. Nu, in de herfst, draait alles om alle geuren en kleuren van dit stormachtig mooie seizoen!

Nog spannender

Je kunt het Kabouterpad elke dag lopen, maar tijdens de Kabouterweken is de speurtocht nog spannender! Want dan is er langs het kabouterpad een schatkist verstopt. Het kind dat de schat vindt, krijgt een verrassing. Ook voor de (groot)ouders is er een extraatje: zij maken kans op een weekendverblijf voor vier personen in een vakantiewoning van Staatsbosbeheer. Voor meer informatie: kabouterweek.

Herfstfeest op het Kabouterpad!

Op zondag 22 oktober is het extra gezellig op het Kabouterpad bij De Pelen. Dan vieren de kabouters dat het Herfst is! Zo kom je onderweg Kabouter Klets tegen. Zij vertelt een mooi verhaal over één van haar favoriete dieren. Welk dier dat is? Dat gaan we niet verklappen. Ga zelf maar lekker luisteren!
Natuurlijk wordt er ook muziek gemaakt en geknutseld, want kabouters zijn heel muzikaal en creatief. Jij mag gezellig mee knutselen en oma, opa en mama of papa doen gezellig mee. Geen feestje zonder een lekkernij dus ook daar hebben de kabouters voor gezorgd. Mmm… het ruikt straks vast heerlijk in de Peel! Genoeg te beleven op dit gezellige Herfstfeest in de prachtige natuur van de Groote Peel. Vier je mee?

Aanmelden Kabouterpad

Je kan het Kabouterpad bij Buitencentrum De Pelen elke dag lopen en starten tussen 10.00 en 16.30 uur. Deelname kost € 5,- per kind, (groot)ouders hoeven niet te betalen. Bij de balie van het Buitencentrum krijg je een rode muts, een rugzak met materialen en proviand mee. Na afloop wacht nog een leuke verrassing.

Let op: Voor het Herfstfeest op 22 oktober geldt; starten tussen 11.00 en 14.30 uur. Bij de balie van het Buitencentrum krijg je een deelnamekaart, een rode muts en rode wangen en dan kan je op pad. Rugzak en proviand hoeft dan niet, want opdrachten en lekkers krijg je onderweg.

Het Buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Kijk op onze website voor alle informatie.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog