www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Wandel, in stilte genietend, 2018 binnen!

9 januari 2018 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Behoeft aan een rustige start van het nieuwe jaar? Kom dan naar Nationaal Park De Groote Peel! Staatsbosbeheer organiseert op zondag 14 januari een Winterstiltewandeling waarin je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, een sfeervolle wandeling maakt in dit prachtige natuurgebied.
De excursie start om 11.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Beleef de Winterstilte

Nationaal Park De Groote Peel is een uitgestrekt hoogveengebied op de grens van Brabant en Limburg. Het is er niet alleen heel mooi, maar ook heel stil. Hoe stil? Dat kun je ‘horen’ tijdens de Winterstiltewandeling op zondag 14 januari. Samen met Peelgidsen van Staatsbosbeheer wandel je over Peelbanen en knuppelbruggen in dit uitgestrekte veenmoeras. Onderweg zijn een aantal bijzondere belevingsmomenten waarbij de zintuigen worden geprikkeld.
Zo ervaar je de natuur nog bewuster en intenser. Deze eenvoudige tips voor natuurbeleving zijn inspirerend en ook toe te passen bij andere wandelingen.

Nationaal Park De Groote Peel

Nationaal Park De Groote Peel is, vanwege het weidse en open karakter, een ideaal gebied voor natuurbeleving. Vooral in de winter! Weer en wind hebben vrij spel, daardoor kun je er heerlijk uitwaaien.
De grillige silhouetten van de kale takken onthullen bijzondere doorkijkjes en geven het landschap een transparante en unieke sfeer. De Winterstiltewandeling biedt de gelegenheid om, even ontsnappend aan de hectiek van alle dag, helemaal tot rust te komen en optimaal te genieten van de natuur.

Reserveren

Deelname aan de Winterstiltewandeling kost € 5,- per persoon en de excursie is vooral geschikt voor volwassenen. Reserveren is noodzakelijk en kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenstilte.
De excursie is zes kilometer lang en duurt ongeveer 2,5 uur. Houd er rekening mee dat in de winter sommige paden nat zijn. Zorg daarom voor goede, liefst waterdichte, wandelschoenen.

Op zondag 14 januari geen tijd? Dan kun je ook nog meedoen met een Winterstiltewandeling op zondag 11 februari. De laatste van dit seizoen.

Het Buitencentrum is geopend op maandag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog