www.boswachtersblog.nl/ Limburg

MTB jubileumevenement in Schadijkse Bossen

2 mei 2018 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

MTB-route De Schaak

Slingerend en golvend door de Schadijkse Bossen loopt de 19 km lange MTB-route 'De Schaak'. Wat 6 jaar geleden begon in een klein zaaltje in Hegelsom is uitgegroeid tot een fenomeen in MTB-land. Inmiddels is de MTB-route 5 jaar in gebruik. Op zondag 27 mei viert de Stichting MTB Promotie Noord Limburg dit 5-jarige bestaan met een toertocht én een MTB-evenement.

MTB-route van allure

Deze pittige en uitdagende MTB-route heeft landelijke en zelf internationale bekendheid. Dagelijks verzamelen moutainbikers van heinde en verre om zich hier uit te leven. De route biedt zowel voor beginnelingen, gevorderden en zelfs professionals voldoende uitdaging. Inmiddels verkeert de route steevast in de top 10 van meest gewaardeerde MTB-routes van Nederland. Dat komt niet alleen door het verrassende, pittige en technische parcours met hoofdzakelijk singletracks maar vooral ook door de Stichting MTB Promotie Noord Limburg die er achter zit.
Deze stichting heeft een gedreven en enthousiaste groep vrijwilligers die er al 5 jaar voor zorgen dat het parcours er altijd pico bello bij ligt. Zelfs hartje winter, als het overal kletsnat is, kun je hier nog heerlijk fietsen.

Toertocht en evenement 

Om deze mijlpaal te vieren organiseert de stichting op zondag 27 mei een mountainbike evenement. ’s Ochtends is er een toertocht met drie verschillende afstanden waarbij gekozen kan worden uit 20, 35 of 50 km. Elke afstand loopt sowieso over het parcours van de MTB-route. Hiermee wil de stichting de rijders laten beleven wat het verschil is tussen een goed onderhouden route en een parcours over gewone bospaden. Vanaf 10.00 uur presenteren diverse fietsdealers zich in stands en is er de mogelijkheid om MTB-fietsen te testen en deel te nemen aan diverse clinics. Tevens zijn er deskundigen, op het gebied van onder andere inspanningstesten, sportvoeding en bikefitting, aanwezig. Voor mensen die ook wel eens kennis willen maken met het mountainbiken zijn er MTB-fietsen te huur. En dit alles natuurlijk onder genot van een hapje en drankje.

Inschrijven en meer informatie over zondag 27 mei 2018

Toertocht 20, 35 of 50 km.
Inschrijving tussen 9.00 en 10.00 uur.
Inschrijfgeld toertocht € 5,00 inclusief consumptie.
MTB-evenement vindt plaats tussen 10.00 en 17.00 uur en is gratis.
Start- en evenementlocatie bij de parkeerplaats aan de Lorbaan ter hoogte van de Naaldhoutweg te Horst –Meterik.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog