www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Americana muziek aan de rand van De Groote Peel

6 mei 2018 Boswachter Marijke Vaes in Limburg

Lekker swingen en chillen op Hemelvaart doe je op het Muziekfestival Mijl op Zeven bij Buitencentrum De Pelen. Op donderdag 10 mei vanaf 15.00 uur kun je weer genieten van diverse internationale en  Nederlandse bands. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. 

Muziek en natuur bij De Pelen

Het Festival Mijl op Zeven wordt dit jaar op 10 mei voor de tweede keer georganiseerd. De combinatie natuur/muziek/theater bleek vorig jaar een gouden greep. Veel mensen genoten van de unieke sfeer van muziek in de natuur. Ook dit jaar staat de line-up weer garant voor alom geprezen acts en artiesten. Met optredens van zowel Nederlandse als internationale bands, in de stijlen Americana, Country, bluegrass, soul, singer-songwriter en roots.

The Jaydees zijn vijf muzikanten die elkaar vonden in hun onblusbare passie voor (alt) country en americana. Tijdens sessies in afgelegen schuren, geblindeerde garages en kaarsverlichte zolders schaafden zij, slechts gewapend met akoestische, houten instrumenten en fluwelen stemmen aan een authentiek, natuurlijk geluid.

Whitney Rose is een echte western-diva die inspiratie haalt bij een kleurrijk pallet aan muziekhelden van Dolly Parton en Stevie Nicks tot Hank Williams. Ze heeft inmiddels al vier studioplaten op haar naam staan en is een gewilde gast op diverse podia.

The Dawn Brothers zijn geen bloedverwanten, echter wel degelijk broeders in de rock & roll. Geïnspireerd door grote klassieke songsmeders als CCR, The Stones en Otis Redding brengen ze pure, sexy en soulvolle rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief.

Andre van den Boogaart geeft je met zijn ongerepte country en drassige blues het gevoel je in New Orleans te begeven. Geen quasi-poëtisch geneuzel, maar ruw houten teksten (in het Nederlands) uit het leven gekerfd en recht uit het hart.

De stem van Christopher Paul Stelling klinkt zowel oud als jong. De dramatische, biechtende teksten en moeiteloos gespeelde vingergitaar weerspiegelen de rusteloze geest van een jonge man die zijn streek verliet om te gaan reizen.

De kronkelige weg van pieken en dalen, persoonlijke strijd en artistieke triomfen die Pert Near Sandstone sinds hun debuut 10 jaar geleden heeft afgelegd, heeft uiteindelijk geresulteerd in een schitterend nieuwe release Discovery of Honey. Herenigd met de oprichter Ryan Young!

De Haagse band Ragmob brengt de Honky Tonk, Hillbilly en Western Swing muziek tot leven. (Semi-)akoestisch muziek uit de jaren ’30 en ’40 waar ondanks de kleine melancholieke ondertoon iedereen vrolijk van wordt. Het repertoire bestaat vooral uit Bob Wills en Hank Williams.

Reserveren en informatie

Het festivalterrein is op de picknickweide (achterzijde) van het Buitencentrum. Het festival start om 15.00 uur (terrein open om 14.00 uur) en zal tot rond 23.00 uur duren Kaartjes kosten € 18,- in de voorverkoop en zijn online te bestellen. Van elk verkocht kaartje gaat € 2,50 naar het Buitencentrum De Pelen ten behoeve van natuureducatie. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar aan de dagkassa voor € 25,-.

Kijk op de Facebookpagina van Festival Mijl op Zeven of op de website van de Pelen voor meer informatie.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog