www.boswachtersblog.nl/ Limburg

De nachtzwaluwen van de Schaaks Heide

20 juni 2018 Boswachter Andy Liebrand in Limburg

Foto: Huub Crommentuyn

Zo rond zonsondergang sterft het leven langzaam uit op de Schaaks Heide, maar niet op zwoele zomeravonden in juni en juli. Dan bruist de heide van het leven. Een mysterieuze vogel, de nachtzwaluw, betreedt dan de balts arena. Deze merkwaardige zomergast, die zich overdag als een schim in de bosrand schuil houdt, laat dan op een zeer bijzondere wijze van zich horen.

Nachtexcursie

Aan de Drift organiseert samen met Staatsbosbeheer deze bijzondere nachtexcursie. Na een hartelijk ontvangst in de bosbrasserie en een korte inleiding over de Schadijkse Bossen door de boswachter duiken we voor een 8 km lange boswandeling de nacht in op zoek naar de nachtzwaluw.

Wilt u wel eens een lange boswandeling in de schemering en het donker maken én bent u nieuwsgierig naar de geheimzinnige wereld van de nachtzwaluw meldt u dan aan voor deze nachtexcursie via www.staatsbosbeheer.nl.

Praktische informatie

Gebied: Schadijkse Bossen bij Meterik
Datum: zaterdag 23 juni 2018
Aanvang: 20.30 uur          Einde: ca. 00.30 uur
Verzamelen: Aan de Drift, Lorbaan 9A, 5966 PG America
Aanmelden verplicht via: www.staatsbosbeheer.nl
Max. deelnemers: 20 personen
Kosten deelname: € 12,50 per persoon (inclusief drankje met wat lekkers bij ontvangst en na afloop)
Organisatie: Aan de Drift en Staatsbosbeheer: excursie is onder leiding van boswachter en deskundige                                                                       vrijwilligers

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog