www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Ook de Meinweg kleurt paars

21 augustus 2019 Boswachter Bastiaan Vermonden in Limburg

Bloeiende heide in Nationaal park de Meinweg

Net als elders in het land kleurt ook de heide in Nationaal Park de Meinweg prachtig paars.

De bloeiende heidevelden van Nederland kregen de afgelopen dagen nationale aandacht, het kabinet kwam zelfs bijeen voor een heidag en dus vond ik het ruimschoots tijd om ook onze heide in Nationaal Park de Meinweg in het zonnetje te zetten.

Midden in het bos van de Meinweg liggen uitgestrekte heidevelden van meer dan 300 hectare. Via smalle zandpaden kun je hier heerlijk in alle rust over de heide zwerven. Tijdens een wandeling wordt je vergezeld door het gezoem van bijen die zich tegoed doen aan de overvloed aan nectar en het geluid van verborgen krekels. Onderweg kun je pauzeren bij één van de vennen die het gebied rijk is, of de uitzichttoren beklimmen voor vergezichten over de heide.

Kom snel want over twee weken verdwijnt de intense gloed van paars alweer om pas volgend jaar terug te keren!

Een ven omringd door bloeiende struikheide
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog