www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

15 maart is belangrijke dag voor natuur: start broedseizoen!

15 maart 2017 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

15 maart rood omrand

15 maart staat in de agenda van boswachters met rood omcirkeld. Het is een belangrijke dag. En nee…het heeft niets te maken met de verkiezingen die in 2017 op die dag plaatsvinden. Het heeft alles te maken met de natuur. Elk jaar op 15 maart start het broedseizoen. Natuurlijk zijn er vogels die al eerder aan hun nesten beginnen maar vanaf 15 maart worden hun broedactiviteiten nog beter beschermd dan anders.

Tussen 15 maart en 15 juli wordt bij werkzaamheden nog meer dan anders rekening gehouden met aanwezige vogels en andere dieren.

Houd uw hond aangelijnd!
Wij vragen ook aan onze bezoekers om rekening te houden met de dieren en hen niet te verstoren. Blijf vooral op de paden, ga niet struinen tenzij dit uitdrukkelijk is toegestaan en respecteer de rustgebieden. En een hele belangrijke: Houd uw hond aangelijnd! Uitsluitend in speciale hondenlosloopgebieden mag de hond los.  Maar zelfs daar geldt: houd de hond onder appel. Dit betekent dat de hond dicht bij u is en luistert naar uw commando’s. Andere bezoekers en dieren mogen geen last hebben van uw hond.

Begrip kweken
De komende tijd gaan we meer dan anders surveilleren op overtredingen. Vooral op loslopende honden maar ook op het verlaten van de paden en het betreden van afgesloten gebieden. Het doel is niet om zoveel mogelijk bekeuringen uit te schrijven maar om begrip te kweken bij de bezoekers. Als men weet waarom het beter is je hond aangelijnd te houden, of op het pad te blijven, dan zal men minder snel de regels overtreden.

reageren

geef een reactie

 • Han Messie
  7 april 2017 om 17:45

  In de toren van de KMA heeft een slechtvalkenechtpaar vier eieren gelegd. Vorig jaar waren het twee eieren.
  Als het, zoals ik hoop, weer hetzelfde paartje is als vorig jaar, betekent dit een echte verbetering van deze trouwe echtelieden.
  Ja, slechtvalken _maar ik vind de benaming jachtvalken of edelvalken beter- zijn dikwijls trouwer in de liefde dan mensen. En dat voor het hele leven! Ditzelfde kan van arenden, zwanen en leeuwen gezegd worden.

 • Han Messie
  15 maart 2017 om 13:44

  Dat de vogels hier maar ongestoord mogen broeden en hun jongen opvoeden…
  Voor alles onze hartenwensen voor een nieuw ooievaarsgeslacht in het Markdal!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog