www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

De Verborgen wereld van de Strabrechtse Heide

27 augustus 2018 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Vorige week presenteerde collega Jap Smits zijn boek ‘De verborgen wereld van de Strabrechtse Heide’. Dit boek is een aanvulling op de drukbezochte film uit 2016 met de zelfde naam waaraan hij met Han Meeuwsen en Jos van de Kerkhof werkte.

Slim boek
Het boek verhaalt over de kleine dieren van de heide en hun vaak bijzondere levenswijze, soorten die niet erg opvallen maar o zo belangrijk zijn voor al het leven op de hei. Het boek is rijk geïllustreerd met mooie foto’s. Een twintigtal foto’s komen als toegevoegde werkelijkheid echt tot leven in de vorm van bewegende beelden uit de natuurfilm. Ze worden zichtbaar door het gebruik van de AdOn app  die gratis kan worden gedownload.
Het boek is voor 25 euro te koop bij de grote boekhandels in de regio, de wereldwinkel in Heeze en op de site www.naturemomentsproductions.com (eventueel in combinatie met de video van de film).

Avondvullende presentatie
Vanaf de maand september gaat Jap de regio door met een avondvullende lezing over het thema van het boek ‘De verborgen wereld van de Strabrechtse Heide’ om dieper in te gaan op de bijzondere natuurwaarden van de heide waar hij al 40 jaar als boswachter ecologie werkzaam is.

reageren

geef een reactie

 • Han Messie
  20 augustus 2020 om 16:02

  AUGUSTUSTROTS

  Een zucht treft de hei;
  licht zoemend en geurend deint
  het honingpurper.

  SMULLEND VEE

  Het oude bosveld
  is vol jonge, wijde hei.
  Dank aan de schapen,
  die hier ruime plaats grazen
  voor het verlangde purper.

 • Han Messie
  27 augustus 2018 om 12:19

  Die Strabrechtse heide… Laat die zijn rust maar behouden. Laat die Amsterdamse studenten, die in de bossen bij Bergen op Zoom de dieren zo barbaars en plotseling verjaagd hebben hier alsjeblieft nooit komen!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog