www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Paalkamperen, bivakkeren onder de sterrenhemel

24 september 2018 Boswachter Alwin Brandt in Noord-Brabant

Gratis kamperen in de natuur? In Nederland? Met alleen bos, heide of grasland om je heen? Dat kan op 6 locaties in West Brabant. Paalkamperen, wie wil dat nou niet? Kamperen is op veel locaties mogelijk, iedereen heeft wel eens gekampeerd. Maar paalkamperen onder de sterrenhemel ergens op een stille plek in de natuur is een compleet andere beleving. Zonder buren, zonder douche en zonder toilet. Met fantastisch uitzicht en grote kans op een ontmoeting met een edelhert, ree, wild zwijn of bever. Paalkamperen is de kunst om van weinig alles te maken. Alles wat je nodig hebt, moet passen in een rugzak. Meer heb je niet nodig om van de vrijheid te proeven die paalkamperen zo bijzonder maakt.

Wanneer je eenmaal hebt wild gekampeerd wil je nooit meer anders..

Paalkamperen, ultieme vrijheid in de natuur, het kan vaak echt midden in de natuur of aan de bosrand vlakbij langeafstand wandel- en fietsroutes. Je vindt deze plekken waar je ‘wild’ mag kamperen aan de hand van coördinaten op je GPS. Maar bij paalkamperen gelden wel regels en helaas moet wij de afgelopen tijd constateren dat deze regels met een korreltje zout worden genomen.

De laatste tijd ervaren de boswachters van Staatsbosbeheer grote overlast bij de paalkampeerplaatsen waaronder illegale uitbreiding van de kampeerplaatsen, het stoken buiten de stalen ring van allerlei vuurtjes, het achterlaten van vuil, het omhakken en zagen van bomen, het veelvuldig gebruik van drank en andere geestverruimende middelen en het langer innemen van de kampeerplek dan toegestaan. Dat is dus niet de bedoeling! Het heeft tot gevolg dat de boswachters van West Brabant zich de komende tijd gaan beraden of de paalkampeerplaatsen mogelijk hun langste tijd hebben gehad. Jammer, maar door de gebeurtenissen van afgelopen tijd blijkt dit dus nodig.

Regels

Wij willen iedereen de komende tijd met klem vragen om bij het gebruik van onze paalkampeerplaatsen de regels te volgen die netjes op de aanwezige paal staan. De boswachters van West Brabant willen ook graag dat deze plaatsen blijven bestaan. Hieronder zullen wij de regels nog een keer plaatsen en we hopen dat iedereen zich hieraan houdt.

• Vuur maken is niet toegestaan bij paalkamperen uitgezonderd binnen de stalen ring die wij daar speciaal voor hebben aangelegd. Dit geldt ook voor kampvuurtjes en eten koken op gasbranders of een barbecue. Op bepaalde momenten van grote droogte hangen wij een algeheel stookverbod op wat betekent dat er ook binnen de stalen ring geen enkele soort van vuur gestookt mag worden!
• Er is bij paalkamperen plek voor maximaal 3 trekkerstenten, die je op kunt zetten binnen een straal van 10 meter vanaf de paal.
• Overnachten is gratis, maar je mag er niet langer dan 72 uur kamperen en water moet je zelf meenemen.
• Uiteraard laat je de kampeerplek weer netjes achter en neem je je afval mee.

Wij hopen van harte dat een ieder zich aan deze regels wil houden zodat de paalkampeerplaatsen kunnen blijven bestaan.

Kijk hier voor locaties

reageren

geef een reactie

 • William Lucas
  3 januari 2019 om 10:49

  Superb post…..thanks for sharing the information.

  [url=https://www.assignmenthelp4me.com/writing-a-good-essay.html]Writing a Good Essay[/url]

 • best writers reviews
  29 november 2018 om 12:56

  Welcome to the Best writers Reviews, Here you can get the best All Assignment Help reviews sites. We strongly urge you to check our entire website once and we will assure you will find this review website very useful. Our hard work will be rewarded if students like you will appreciate our effort and spread the message about this site with your class-fellows and friends.

 • Online assignment help
  19 november 2018 om 10:28

  Hire professional writers for online assignment help services at Students Assignment Help which provides best quality academic help to the students. Our more than 3000 well qualified writers are offering assistance through best writing services. Our experts are available online 24×7 for students help.

 • Java assignment help
  19 november 2018 om 05:31

  Mostly we face problems while writing assignments is because of lack of writing skills or we don’t know from where I will get proper information for my assignment. To solve this issue many Java Assignment Help online service are available in market.

 • Keira Tayor
  16 oktober 2018 om 15:17
 • michael jones
  8 oktober 2018 om 12:32

  All Online Assignment help is a web portal where students get help in making assignments for all the subjects, with the help of our experts. You will get 100% plagiarism free assignment. Expert’s consultation is also available for students. If they have any query they can contact with our experts anytime.

 • Han Messie
  24 september 2018 om 15:27

  Paalkamperen? Ja, dat is een avontuurlijke en uitdagende belevenis. Maar het bezwaar is er ook dat je dan kwetsbaarder bent voor ongure lui, die je plekje in de gaten houden.

  • Han Messie
   24 september 2018 om 16:14

   LOKKENDE PRACHT

   In de ruige eikenkruinen
   soest zware zomer levensmoe
   sluipt jong najaar strijkend rond
   daaronder
   trillen _ deinen _ zweven
   verwarde spinnenwebben
   kleven aan een zonnestraal

   hun schittering siddert
   voelt zich gevangen _ wil vlieden
   popelt uiteen te springen
   vliegt versnipperd omhoog

   tussen de takken
   spelen verspreide vingertopjes
   van blinkend wit porselein
   raken alleen speurend
   met blindentastzin
   maken tezamen
   eeuwig verhoopte kunst
   verspreiden zoete geuren
   vol vriendelijk wenkende dood.

  • Han Messie
   24 september 2018 om 16:55

   LOKKENDE PRACHT

   In de ruige eikenkruinen
   soest zware zomer levensmoe
   sluipt jong najaar strijkend rond
   daaronder
   trillen _ deinen _ zweven
   verwarde spinnenwebben
   kleven aan een zonnestraal

   hun schittering siddert
   voelt zich gevangen _ wil vlieden
   popelt uiteen te springen
   vliegt versnipperd omhoog

   tussen de takken
   spelen verspreide vingertopjes
   van blinkend wit porselein
   raken alles speurend
   met blindentastzin
   maken tezamen
   eeuwig verhoopte kunst
   verspreiden zoete geuren
   vol vriendelijk wenkende dood.

  • ammie jackson
   14 november 2018 om 11:07

   Being an academic writer from past 5 years providing assignment writing services to college and university students also associated with Myassignmenthelp platform. I am dedicated in providing best online academic writing services to the college students at the affordable rates.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog