www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Paalkamperen, bivakkeren onder de sterrenhemel

24 september 2018 Boswachter Alwin Brandt in Noord-Brabant

Gratis kamperen in de natuur? In Nederland? Met alleen bos, heide of grasland om je heen? Dat kan op 6 locaties in West Brabant. Paalkamperen, wie wil dat nou niet? Kamperen is op veel locaties mogelijk, iedereen heeft wel eens gekampeerd. Maar paalkamperen onder de sterrenhemel ergens op een stille plek in de natuur is een compleet andere beleving. Zonder buren, zonder douche en zonder toilet. Met fantastisch uitzicht en grote kans op een ontmoeting met een edelhert, ree, wild zwijn of bever. Paalkamperen is de kunst om van weinig alles te maken. Alles wat je nodig hebt, moet passen in een rugzak. Meer heb je niet nodig om van de vrijheid te proeven die paalkamperen zo bijzonder maakt.

Wanneer je eenmaal hebt wild gekampeerd wil je nooit meer anders..

Paalkamperen, ultieme vrijheid in de natuur, het kan vaak echt midden in de natuur of aan de bosrand vlakbij langeafstand wandel- en fietsroutes. Je vindt deze plekken waar je ‘wild’ mag kamperen aan de hand van coördinaten op je GPS. Maar bij paalkamperen gelden wel regels en helaas moet wij de afgelopen tijd constateren dat deze regels met een korreltje zout worden genomen.

De laatste tijd ervaren de boswachters van Staatsbosbeheer grote overlast bij de paalkampeerplaatsen waaronder illegale uitbreiding van de kampeerplaatsen, het stoken buiten de stalen ring van allerlei vuurtjes, het achterlaten van vuil, het omhakken en zagen van bomen, het veelvuldig gebruik van drank en andere geestverruimende middelen en het langer innemen van de kampeerplek dan toegestaan. Dat is dus niet de bedoeling! Het heeft tot gevolg dat de boswachters van West Brabant zich de komende tijd gaan beraden of de paalkampeerplaatsen mogelijk hun langste tijd hebben gehad. Jammer, maar door de gebeurtenissen van afgelopen tijd blijkt dit dus nodig.

Regels

Wij willen iedereen de komende tijd met klem vragen om bij het gebruik van onze paalkampeerplaatsen de regels te volgen die netjes op de aanwezige paal staan. De boswachters van West Brabant willen ook graag dat deze plaatsen blijven bestaan. Hieronder zullen wij de regels nog een keer plaatsen en we hopen dat iedereen zich hieraan houdt.

• Vuur maken is niet toegestaan bij paalkamperen uitgezonderd binnen de stalen ring die wij daar speciaal voor hebben aangelegd. Dit geldt ook voor kampvuurtjes en eten koken op gasbranders of een barbecue. Op bepaalde momenten van grote droogte hangen wij een algeheel stookverbod op wat betekent dat er ook binnen de stalen ring geen enkele soort van vuur gestookt mag worden!
• Er is bij paalkamperen plek voor maximaal 3 trekkerstenten, die je op kunt zetten binnen een straal van 10 meter vanaf de paal.
• Overnachten is gratis, maar je mag er niet langer dan 72 uur kamperen en water moet je zelf meenemen.
• Uiteraard laat je de kampeerplek weer netjes achter en neem je je afval mee.

Wij hopen van harte dat een ieder zich aan deze regels wil houden zodat de paalkampeerplaatsen kunnen blijven bestaan.

Kijk hier voor locaties

reageren

geef een reactie

 • nelson lima
  4 januari 2022 om 07:19

  Seeking for Reflective Journal Writing Services in Ireland? visit qqiassignments.com. We have experienced authors for writing in reflecting essay, thesis, report, research paper, dissertation, and much more. The Irish writers we have can write an assignment for all levels of QQI with a plagiarism-free report. No matter which Ireland University you belong to, we can ensure you high scores in exams of a range of subjects. Contact our professionals anytime 24/7 and get your first order now at discount prices. visit https://www.qqiassignments.com/

 • John Clarke
  14 juli 2021 om 12:08

  If you are a student and looking for assignment help service. Choose our best copd nursing assignment help. We have highly experienced professionals who will provide you plagiarism free education material which is globally accepted by teachers

 • mason ethan
  28 juni 2021 om 11:29

  One of the best reading article which has some useful information for do my coursework and also for those who have limited knowledge about this, So thank you and keep it up with this excellent masterpiece.

 • BrandBurp
  7 oktober 2020 om 11:51
 • Cierra Vega
  2 oktober 2020 om 14:26

  Some aspects of rewriting will become more understandable when you realize one essential thing. Each piece of writing produced by a writer is an attempt to transform the ideas created by his/her imagination into interesting stories that will grab readers’ attention. Read more about it here https://prime-essay.net/perfect-rewriting-technique

 • BrandBurp
  31 augustus 2020 om 12:42
 • brandburp
  24 juli 2020 om 13:04

  Nice post keep on sharing I like the post if you are looking for the sem services then visit Brandburp

  • china pre-roll stand display box
   10 juni 2022 om 16:13

   Nona Blackman FACEMASK MOCKUPS 25+ Best Face Mask Mockups (PSD, Mockup Generator) Nona Blackman Did you find this post useful? Nona Blackman Nona Blackman Copywriter Nona Blackman began her freelance copywriting career with Envato in 2017. https://www.custompackagingexpert.com/product/pre-roll-display-boxes china pre-roll stand display box china pre-roll stand display box

 • Google
  4 mei 2019 om 06:05

  Yesterday, while I was at work, my sister stole my apple ipad and
  tested to see if it can survive a thirty foot drop, just so
  she can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she
  has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share
  it with someone!

 • Domenic Tylor
  1 april 2019 om 09:34

  If you are facing any problem in write assignment. Don’t worry; we are here to help you to write homework. We provide homework helper. Our essay helpers are well-versed with all the academic topics and deliver great writing for the students.

 • tope Alabi
  28 februari 2019 om 08:39

  I found your blog, I really found you by mistake, while I was looking on Yahoo for something else, anyways I am here now and would just like to say thanks for a tremendous post. Please do keep up the great work.

  https://loadedbaze.com

 • john kevin
  19 februari 2019 om 08:36

  Hello, I have been searching a lot about free tv shows websites and steaming sites these days.
  Recently I came across your website and found some amazing piece of content here.
  You have got amazing writing skills.
  I will be pleased if you can write something about is project free tv legal?
  Have bookmarked your website.
  Will be visiting it again in few days.
  Thanks.

  • James Jenny
   21 februari 2019 om 11:11

   We know how difficult is to make time for writing assignments or completing your reports, especially when you have to meet a particular deadline. That’s why we have assignment help Perth for students. Enroll now!

 • Michael Jones
  30 januari 2019 om 09:34

  For students help you just look at the Assignment help given by the assignment experts. Opting for our Assignment Help Online could be ideal for such students and they can get a complete assignment solution from us.

 • Han Messie
  24 september 2018 om 15:27

  Paalkamperen? Ja, dat is een avontuurlijke en uitdagende belevenis. Maar het bezwaar is er ook dat je dan kwetsbaarder bent voor ongure lui, die je plekje in de gaten houden.

  • Han Messie
   24 september 2018 om 16:14

   LOKKENDE PRACHT

   In de ruige eikenkruinen
   soest zware zomer levensmoe
   sluipt jong najaar strijkend rond
   daaronder
   trillen _ deinen _ zweven
   verwarde spinnenwebben
   kleven aan een zonnestraal

   hun schittering siddert
   voelt zich gevangen _ wil vlieden
   popelt uiteen te springen
   vliegt versnipperd omhoog

   tussen de takken
   spelen verspreide vingertopjes
   van blinkend wit porselein
   raken alleen speurend
   met blindentastzin
   maken tezamen
   eeuwig verhoopte kunst
   verspreiden zoete geuren
   vol vriendelijk wenkende dood.

  • Han Messie
   24 september 2018 om 16:55

   LOKKENDE PRACHT

   In de ruige eikenkruinen
   soest zware zomer levensmoe
   sluipt jong najaar strijkend rond
   daaronder
   trillen _ deinen _ zweven
   verwarde spinnenwebben
   kleven aan een zonnestraal

   hun schittering siddert
   voelt zich gevangen _ wil vlieden
   popelt uiteen te springen
   vliegt versnipperd omhoog

   tussen de takken
   spelen verspreide vingertopjes
   van blinkend wit porselein
   raken alles speurend
   met blindentastzin
   maken tezamen
   eeuwig verhoopte kunst
   verspreiden zoete geuren
   vol vriendelijk wenkende dood.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog