www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

De aanlijner wint!

11 januari 2023 Boswachter Mikal in Noord-Holland
Soof geeft met haar baasje het goede voorbeeld. (Foto: Dennis Gouda)

Soof, de Leukste hond van Nederland 2022 (Foto: Dennis Gouda)

Veel mensen genieten van de natuur en de rust in het Dijkgatbos en Robbenoordbos. Ook met je hond ben van harte welkom, als je deze aan de lijn houdt. De komende weken gaan we als boswachters in gesprek met bezoekers om extra aandacht te vragen voor de regels die er zijn in het gebied.

Mensen die we met hun hond aangelijnd treffen, maken kans op een leuke prijs. Hiermee willen we meer bewustwording creëren zodat dieren in het bos, juist in de koude en natte winterperiode, rust kunnen houden om hun energie te sparen. Heb je je hond niet aan de lijn, dan loop je het risico op een boete van 106 euro.

Honden zijn welkom in het bos

Zelf geniet ik wekelijks van mijn wandelingen door het bos samen met mijn hond Twirre. Honden zijn van harte welkom in het bos, maar we vragen je wel om ze aan de lijn te houden. Neem een lange lijn mee zodat je hond heerlijk kan snuffelen, maar niet de kans heeft om reeën, hazen of vogels op te jagen. Op die manier kun je samen genieten van het bos en hebben de dieren die in het bos leven ook ruimte om zich veilig schuil te houden en zo energie te sparen tijdens de koude maanden.

Twirre vindt het Dijkgatbos een heerlijke plek, ook aan de lijn.
Twirre vindt het Dijkgatbos een heerlijke plek, ook aan de lijn. (Foto: Leen Kuiper)

De aanlijner wint

Laat je de komende weken je hond aangelijnd uit in het bos, dan maak je een mooie prijs. Boswachters en BOA’s delen kaartjes uit waarmee de baasjes kans maken op een speciale excursie met de boswachter, waarop ook hun hond welkom is. Door de regels te respecteren wordt dus niet alleen een boete vermeden, maar maken hondeneigenaren de komende weken ook nog kans op een prijs.

Voorlichtingsacties

Op zondagmiddag 15 januari trappen de boswachters de campagne vanaf op de parkeerplaats in het Dijkgatbos aan de Noorderdijkweg. Tijdens deze voorlichtingsacties kunnen bezoekers meer informatie krijgen over het bos en haar bewoners, maar ook over het werk van de boswachters en over het ‘waarom’ van de spelregels die er gelden in de natuur. Je kunt mij en mijn collega’s tijdens de campagne regelmatig in het bos treffen. Daarnaast krijgen we ondersteuning van de BOA’s van gemeente Hollands Kroon, zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken met onze boodschap.

reageren

geef een reactie

 • Mw. C.N.M. Bunck
  13 januari 2023 om 10:14

  Adres Robbenoordbos svp. Is wandelen met rollager mogelijk?

  • Boswachter Mikal
   24 januari 2023 om 15:12

   Ja, via het asfaltpad aan de Sluitgatweg in Wieringerwerf is het bos toegankelijk met rollator.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog