www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

De aanlijner wint

16 december 2021 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Veel mensen genieten van de natuur en de rust in het Dijkgatbos en Robbenoordbos. Ook met je hond ben van harte welkom, als je deze aan de lijn houdt.

De komende weken gaan we als boswachters in gesprek met bezoekers om extra aandacht te vragen voor de regels die er zijn in het gebied. Laat je je hond aangelijnd uit, dan maak je kans op een leuke prijs! Hiermee willen we graag meer bewustwording creëren zodat dieren in het bos, juist in de koude en natte winterperiode, rust kunnen houden om hun energie te sparen.

Honden zijn welkom in het bos

Zelf geniet ik wekelijks van mijn wandelingen door het bos samen met mijn hond Twirre. Honden zijn van harte welkom in het bos, maar we vragen je wel om ze aan de lijn te houden. Neem een lange lijn mee zodat je hond heerlijk kan snuffelen, maar niet de kans heeft om wild of vogels op te jagen. Op die manier kun je samen genieten van het bos en hebben de dieren die in het bos leven ook ruimte om zich veilig schuil te houden en zo energie te sparen.

Ook mijn pup Twirre geniet van haar rondjes in het bos. Door haar lange lijn heeft ze ruimte genoeg om lekker te snuffelen.

Win een excursie met je hond

Tot 31 januari maken bezoekers die hun hond aangelijnd uitlaten kans op een mooie prijs. Boswachters delen kaartjes uit waarmee de baasjes kans maken op een speciale excursie met de boswachter, waarop ook hun hond welkom is. Door de regels te respecteren wordt dus niet alleen een boete vermeden, je zorgt ook voor rust in het gebied en kunt dus een excursie winnen!

Voorlichtingsacties

Je kunt ons de komende tijd regelmatig in het bos tegenkomen. We zullen ook een aantal specifieke voorlichtingsmomenten hebben op de parkeerplaats in het Dijkgatbos aan de Noorderdijkweg, waar we de aanwezige bezoekers graag meer vertellen over het bos en haar bewoners. Dankzij sponsoring van DekaMarkt Den Oever kunnen we tijdens de voorlichtingsacties bezoekers en hun honden een lekkere kersttraktatie aanbieden.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog