www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Doe mee met de opruimactie bij het Robbenoordbos op 17 september

31 augustus 2022 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Zwerfafval. Je komt het overal tegen, ook bij de bossen in de Wieringermeer. Op zaterdag 17 september organiseren we daarom van 9.30 tot circa 12.00 uur een opschoonactie bij het Robbenoordbos. Met de opruimactie willen we zoveel mogelijk afval verzamelen, zodat de natuur weer een stuk schoner wordt.

Het Robbenoord- en Dijkgatbos zijn de grootste bosgebieden die de Kop van Noord-Holland rijk is. Hoewel de bossen in de Wieringermeer nog relatief jong zijn, vind je er al een grote diversiteit in bomen, planten, dieren, mossen en paddenstoelen. Helaas is ook hier, vooral langs de randen van het bos, veel zwerfafval te vinden.

Met jouw hulp willen we een grote opruimactie houden, om zo te voorkomen dat het afval verder de natuur in gaat. Zo hopen we te voorkomen dat bijvoorbeeld dieren verstrikt raken in het afval of zich eraan verwonden.

Help je mee?

Iedereen vanaf 8 jaar en ouder is welkom om mee te helpen. Het is wel belangrijk dat deelnemers in redelijke conditie zijn en dat regelmatig bukken geen probleem is. Heb je tijd en wil je 17 september meehelpen? Meld je dan aan via m.folkertsma@staatsbosbeheer.nl.

reageren

geef een reactie

 • m.donkers
  20 september 2022 om 20:44

  20-09-2022, was mijn heer echtgenoot geparkeerd bij de parkeerplaats voor een wandeling nabij de vuilstort belt nabij het bos, in de Wieringermeer. hij heeft hier een hele vuilniszak aan rommel verzameld. wel valt op dat er op en rond deze parkeerplaats geen vuilnis bak of iets degelijks is gesitueerd. jammer want al snel had hij een zak vol verzameld, met met name blikken bier , ook lad het er vol met peuken. hij heeft de zak gedeponeerd in een bak verder uit de buurt, met gevaar voor dumpen van eigen vuil, heel bijzonder dit. er reed die tijd een auto langs van Staatsbosbeheer. houden zij dit niet bij??

  • Boswachter Mikal
   22 september 2022 om 09:49

   Beste M. Donkers,

   Allereerst hartelijk dank voor het opruimen. Helaas ontbreekt ons de capaciteiten om dagelijks vuilrondes langs onze gebieden te doen. We hebben maar een beperkt aantal mensen en een groot gebied (De hele kop van Noord-Holland). U zult begrijpen dat wij als boswachters veel werkzaamheden hebben en daardoor dus niet continue vuil kunnen opruimen. Gelukkig zijn er vrijwilligers die ons regelmatig helpen met het opruimen. We vragen mensen om hun afval mee te nemen, maar helaas doet niet iedereen dit.

   Soms organiseren we opruimacties, zoals u kunt lezen in dit blog, ook als stuk bewustwording. We zien dat in onze gebieden het zwerfafval gelukkig mee valt, vooral bij parkeerplaatsen blijft het echter een probleem.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog