www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Feestelijke opening infotheek Diemerbos

30 januari 2017 Boswachter Marijke van Langen in Noord-Holland

Cliënten knippen de lintjes

Donderdag 26 januari openden cliënten van zorgboerderij Landlust de nieuwe infotheek van het Diemerbos. De infotheek bevindt zich in het horeca-gedeelte van de monumentale boerderij aan de Stammerdijk.

Speech door zorgcliënt

Arjan, één van de cliënten had een speech voorbereid. Hij was heel zenuwachtig vertelde hij van te voren. Speciaal voor vandaag had hij zijn netste broek aangedaan. Nadat het provinciaal hoofd van Staatsbosbeheer en de directrice van Cordaan hadden gesproken was het zijn beurt. Hij sprak over hoe fijn het was om in de natuur te werken. Ze ruimen het vuil op dat mensen achterlaten. Ze helpen met snoeien van de bomen. Hij had niet verwacht dat werken in de natuur zo leuk was. De samenwerking met Cordaan is voor ons boswachters ontzettend prettig. Het is prachtig om met de cliënten het bos te beheren. Ze zijn ontzettend trots dat ze dit werk mogen doen.

Samen buiten werken

De infotheek was versierd met slingers. Slingers die de cliënten mochten doorknippen om zo de infotheek formeel te openen. Staatsbosbeheer had nog een cadeau voor alle cliënten. Ze kregen een cap en een rugzakje. De cliënten hadden ook taart en cake gebakken voor deze feestelijke gelegenheid. Tijdens de opening ondertekenden Staatsbosbeheer en Cordaan hun samenwerkingsovereenkomst. Cliënten van Cordaan helpen al een aantal jaren mee in het beheer. Deze samenwerking is nu geformaliseerd. Buiten verbinden met binnen.

Infotheek brengt buiten naar binnen

De infotheek neemt het bos een beetje mee naar binnen om de mensen mee naar buiten het bos in te krijgen. We zijn ontzettend blij met deze prachtige infohoek in de boerderij. Van hieruit kunnen we activiteiten starten en bijvoorbeeld een excursie beginnen. Er is informatie te vinden over zowel de routes en het speelbos als over de geschiedenis van het bos en het planten en dierenleven. Aan de stamtafel kunnen mensen hun wandel- of fietsroute bepalen onder het genot van een kopje koffie of thee. Kinderen kunnen de prachtige kleurplaat kleuren.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog