www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Het Bos Roept wordt de nieuwe naam van de camping in het Robbenoordbos

6 april 2017 Boswachter Maarten in Noord-Holland

Sasja Wiegerma & Gidus Hopmans

We hebben gezocht, geselecteerd, gezweet, onderhandeld en plannen gemaakt. En nu mogen we het rond toeteren: We hebben enthousiaste nieuwe eigenaren voor natuurcamping in het Robbenoordbos: Gidus Hopmans en Sasja Wiegersma openen op 22 mei de slagboom van natuurcamping Het Bos Roept in het Robbenoordbos.

In de kern behoudt de camping het oorspronkelijke karakter: Een natuurkampeerterrein met de passantenhaven aangevuld met ingerichte tenten en duurzame natuurhutten. Volledig circulair opgebouwd maar wel van alle gemakken voorzien. Hout stoken voor warmte, zonneboilers en panelen voor warm water en elektra. De camping blijft het hele jaar open. Het is voor de echte natuurkampeerder, maar ook voor diegene die in de natuur meer comfort wenst. er komen goede voorzieningen zoals een shelter voor fietsers en wandelaars, bijzondere biobased verblijven voor een comfortabel verblijf in het bos. De komende jaren wordt alles geleidelijk opgebouwd. Na het broedseizoen wordt de haven opgeknapt.

Plannen

Het duo zit vol plannen: ‘Als mensen het willen kunnen ze ontbijt, brood en lekkers uit de omgeving krijgen. Eén maal per maand willen een evenement houden voor onze gasten. Dit kunnen thema’s zijn met eten, bijvoorbeeld koken op houtvuur, eten wat de polder schaft en vis van de dag van het eiland! Leren over de enorme biodiversiteit in het bos, houthakken, circulair leven en bouwen in een bos, akoestische muziek en kunst.’

Omgeving Centraal

Centraal staat de omgeving, het bos, de polder, het eiland, de afsluitdijk. Natuur én cultuur. Deze plek bevindt zich op hét cultuurknooppunt van Nederland. Hier is zoveel gebeurt voor het land. Gidus: ‘Het liefst zou ik een hele hoge trap maken om boven het bos uit te stijgen en alles te kunnen zien. De Waddenzee, Wieringen, de Afsluitdijk, de Wieringermeer en het IJsselmeer, waar voorheen de Zuiderzee woede.

Gidus Hopmans is geboren en getogen in de Wieringermeer op het akkerbouwbedrijf van zijn ouders. Inmiddels woonachtig in Amsterdam en ontwerper en bouwer van beroep. Sasja Wiegersma is eveneens geboren in de Wieringermeer en werkzaam als ondernemer in de toeristenbranche op het ouderlijk bedrijf van Gidus. Gidus is de zwager van Sasja.

Campingboer

Gidus: ’Ik heb altijd gezegd: de enige reden om terug te keren naar de Wieringermeer is om boer te worden En nu word ik dus campingboer! Met mijn achtergrond als ontwerper en bouwer, hoop ik een droom die ik al langer heb uit te laten komen. Het is fijn om weer terug te keren naar een plek die me aan het hart ligt. Het Robbenoordbos is voor mij thuiskomen.’ Sasja: ‘Dingen doen waar je blij van wordt en je een goed gevoel geven maken dat je energie krijgt in plaats van verbruikt. Een project zoals deze is precies zo’n ‘ding’. Deze kans was er één om met vier handen beet te pakken. Zo’n prachtig gebied, dat wil je met mensen kunnen delen. En dat is precies wat we hier gaan doen. Een plek creëren waar mensen kunnen ontdekken, ervaren maar vooral kunnen genieten.

Samenwerking Staatsbosbeheer & Hollands Kroon

‘De start van de camping heeft een aanloop nodig en wordt de komende jaren verder ontwikkeld. De samenwerking met zowel Staatsbosbeheer als de gemeente Hollands Kroon loopt heel goed en maakt dat we in korte tijd grote stappen kunnen zetten.’

Camping Het Bos Roept is open vanaf 22 mei 2017 (de week van Hemelvaart)

Den Oeverseweg 12, 1774 NB Slootdorp,

Meer informatie vind je op www.hetbosroept.nl

Interview: Noord-Hollands Dagblad 2017-04-08

reageren

geef een reactie

 • Wim Jacobs
  27 januari 2018 om 16:30

  Die (virtuele) trap komt er binnenkort Gidus. Zweefvliegcentrum Noordkop om de hoek. Al vele maken boven het bos gehangen, meestal boven de 600 meter. Ongehoord als maatje van buizerds. Altijd weer prachtig!!

 • Lia Tolsma
  11 juni 2017 om 19:11

  Geweldige plek om te zijn is mooi opgeknapt en aan te raden om te bevakkeren.

 • fokko
  5 juni 2017 om 19:02

  geweldig,
  dubbele prijzen ! en voorzieningen waar je als natuurkamperder geen behoefte aan hebt

 • Rem
  8 mei 2017 om 15:47

  Leuk initiatief!
  Deze camping zou wel eens warme belangstelling kunnen krijgen van amateurastronomen. Dit vanwege de ligging vlakbij twee populaire waarneemlocaties, waar mensen uit heel Noord- maar ook Zuid-Holland gaan sterrenkijken. Wellicht is de camping zelf daar ook interessant voor, als er weinig tot geen kunstlicht is. Ook gunstig dat de camping het hele jaar open gaat zijn.

 • Esther
  8 mei 2017 om 15:26

  Leuk! Wij komen altijd in het buur-bos sterrenkijken! Ik ga zeker eens kijken binnenkort!

 • Hans metselaar
  17 april 2017 om 20:54

  Hallo ,geweldig nieuws dat dit unieke terrein weer open gaat mijn eerste kleinkind heeft er leren fietsen op de parkeerplaats ;OPA ZEG MAAR TEGEN PAPPA EN MAMMA DAT IK MET ZONDER HANDEN KAN FIETSEN,prachtig toch!
  We zullen snel langs komen !

 • Joop
  14 april 2017 om 19:22

  Heel mooi dat de camping weer open gaat. Hopelijk wordt ook de haven op geknapt al zal dat niet eenvoudig zijn en ook veel kosten . Wij zijn er graag en hopen U snel eens te ontmoeten . M vr gr j.de ruiter

 • rens
  8 april 2017 om 15:16

  Misschien posters maken en ophangen?? Help wel mee.

 • rens
  7 april 2017 om 21:05

  Top gefeliciteerd. Weet zeker dat het een mooie plek is om te vertoeven.

 • Familie de Bock
  6 april 2017 om 16:27

  Van harte gefeliciteerd Gidus & Saja we hopen snel te komen

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog