www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Nieuwe boswachter Schoorlse Duinen stelt zich voor

8 oktober 2020 Boswachter Samuelle van Deutekom in Noord-Holland

Voor 6e keer kijk ik of alles in mijn tas zit. Pen, schrijfblok, lunch en waterfles. Oké, tijd om te vertrekken naar de werkschuur in Schoorl. Spannend, mijn eerste werkdag als boswachter publiek in de Kop van Noord-Holland. Na een prettig kennismakingsrondje met mijn nieuwe collega’s voel ik me al meteen thuis. Wel een beetje onwennig zo zonder handen te schudden en afstand van elkaar te houden vanwege corona. Via deze digitale weg - en hopelijk snel buiten, in het natuurgebied - wil ik mij graag voorstellen: ‘aangenaam Samuelle van Deutekom.’

Biologe met een droombaan

Voor mij is mijn meisjesdroom uitgekomen om als boswachter bij Staatsbosbeheer aan de slag te gaan. Van jongs af aan heb ik genoten van de natuur en stoere ‘buiten’ dingen zoals hutten bouwen en survivallen. Jaren later was mijn studiekeuze snel gemaakt: biologie. Met een master diploma op zak vond ik al snel een leuke baan in Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek bij Natuurmonumenten waar ik drie jaar heb gewerkt. Ik heb veel ervaring opgedaan op het vlak van communicatie, projecten, vrijwilligers aansturen en evenementen organiseren.  De combinatie van bioloog en communicatie spreekt mij erg aan. En als boswachter publiek in o.a. de Schoorlse Duinen zet ik graag mijn drive in voor de verbinding met de omgeving en laat ik de pracht van de natuur zien. Zodat zoveel mogelijk mensen van deze prachtige plek kunnen genieten.

Inwerken

De komende periode word ik op sleeptouw genomen door verschillende collega’s. Om me te verdiepen in de gebieden waarvoor ik als boswachter publiek jullie gastvrouw en het gezicht naar buiten ben. Er is genoeg te zien en te ontdekken. Zoals het speelbos, de lepelaar foerageerplekken (soort vogel snackbar) en heel veel leeswerk. Ik ga mij zo vastbijten in het beheerplan Beheerplan voor Nature 2000 gebied: Schoorsle Duinen.

Volg mij

Via de boswachterblog voor de Schoorlse duinen zal ik jullie regelmatig op de hoogte houden van de natuur en de ontwikkelingen in de duinen.  Willen jullie alles weten over het dagelijks wel en wee van de boswachter? Volg me dan op Instagram.

reageren

geef een reactie

 • Nicole de Groen
  31 mei 2021 om 21:39

  Beste Samuelle,

  Hier even een vraag. Ik ben van een vereniging die senioren verder op weg helpt met de computer. Wij hebben met ons team een team uitje van 30 september tot 1 oktober. Wij verblijven in een hotel aan de duinen. Wij willen wat activiteiten inplannen. Een daarvan is in de open lucht koken. Kunnen wij daar accoord voor krijgen of is dat verboden ?

 • Eveline
  8 oktober 2020 om 19:00

  Heel veel plezier en succes met je nieuwe baan Samuelle!! Ik weet zeker dat je het enorm naar je zin gaat hebben in de Schoorlse duinen en dat je daar mooie dingen gaat doen!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog