www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Nieuwe campingbaas Wieringerrand gezocht

22 september 2016 Boswachter Maarten in Noord-Holland

30 kampeerplekjes in het Robbenoordbos zoeken een fijne nieuwe eigenaar die daar iets moois gaat maken.

In de Wieringermeerpolder, ten zuidoosten van het oude eiland Wieringen ligt in het Robbenoordbos een natuurcamping Wieringerrand met zo’n dertig plaatsen. Die hebben we zelf een hele tijd beheerd maar we zijn tot de conclusie gekomen dat het beheren van deze camping niet meer goed past binnen ons takenpakket. We hechten er wel veel waarde aan op deze locatie een vorm van kamperen in de natuur te behouden. Omgeven door het groen is het kampeerterrein een oase van rust. Daarom bieden we ondernemers de mogelijkheid met nieuwe initiatieven te komen. Wie is deze camping de baas? We zijn op zoek naar een betrokken campingbeheerder die er een plek van maakt waar gasten graag komen om de natuur en de omgeving volop te beleven. Bij de camping is er ook een passantenhaven waar je gebruik van zou kunnen maken.

Aantrekkelijke locatie
Kampeerterrein Wieringerrand ligt in het Robbenoordbos, een rijk gevarieerd bos, waar bijzondere varens en orchideeën groeien en reeën, boommarters en vleermuizen zich thuis voelen. Er zijn dichte bosvakken en open plekken, en door het bos loopt een goed wandel -en fietsnetwerk. De omgeving wordt gekoesterd door de mensen die het kennen, maar het is nog niet ontdekt door het grotere publiek. Het Robbenoordbos is makkelijk te bereiken dankzij de A7 en afsluitdijk. Vanuit hartje Amsterdam is de reistijd slechts een uur.

Camping Wieringerrand
Overzichtsfoto camping Wieringerrand

Mocht je geïnteresseerd zijn dan is dit de procedure:
Plannen kun je indienen tot 24 november 2016. Een selectiecommissie van Staatsbosbeheer beoordeelt de plannen. Op 15 december 2016 krijgen alle inzenders van initiatieven uitsluitsel over de definitieve keuze.

Bezoek de locatie zelf op 4 oktober 2016 vanaf 15.00 uur. Medewerkers van Staatsbosbeheer leiden je rond en beantwoorden vragen. Je kunt je aanmelden op ondernemenwieringerrand@staatsbosbeheer.nl.

Mocht je meer willen weten dan vind je alle informatie op www.staatsbosbeheer.nl/ondernemenwieringerrand. Vragen en plannen zijn welkom via  ondernemenwieringerrand@staatsbosbeheer.nl.

reageren

geef een reactie

 • Egbert van Dalsem
  4 januari 2018 om 20:39

  Hallo,
  Bij deze meld ik mij als geinteresseerde.
  Ik denk alle professie in huis te hebben.
  Groet Egbert van Dalsem
  0653858418

 • Jan van Splunter
  1 oktober 2016 om 10:41

  Ik wil me graag op geven voor dinsdag 04 Oktober om de open middag bij te wonen.
  Met vriendelijke groet Jan van Splunter.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog